Честа питања

Зашто морам да саопштим свој лични нумерички код да бих добио новац?

Лична бројчана шифра је потребна за пријаву уплате Финансијској управи и за плаћање пореза. Порез у потпуности плаћа наша компанија.

Како да добијем новац за бодове зарађене на анкетама?

Да бисте конвертовали бодове у готовину, када имате најмање 1000 поена, потребно је да затражите уплату са свог налога (кликните на дугме „Плаћање“ изнад табеле историје бодова).

Плаћање се врши банковним трансфером и стога морате да нам доставите следеће детаље:

 • Име
 • Име
 • Јединствени матични број
 • Адреса
 • Број телефона
 • ИБАН рачун (текући рачун отворен у националној валути)
 • банка

Да бисте извршили уплату, горе наведени подаци морају бити попуњени директно на вашем Даедалус Онлине налогу. Плаћање ће се вршити у националној валути.

ИБАН мора бити дугачак 24 знака, написан великим словима и без размака.

Недостатак података потребних за банковни трансфер или њихова нетачност аутоматски ће довести до одлагања уплате за наредних месец дана, тек након што се ови подаци исправе или допуне.

Колико дуго је уплата извршена од када сам затражио конверзију поена у готовину?

Уплате се врше око 15. у месецу за лица која су у претходном месецу захтевала конверзију бодова у готовину.

Недостатак података потребних за банковни трансфер или њихова нетачност аутоматски ће довести до одлагања уплате за наредних месец дана, тек након што се ови подаци исправе или допуне.

Шта могу да урадим ако нисам примио уплату, али су моји поени ажурирани?

Бодови се увек ажурирају након што се уверимо да су уплате извршене, тако да датум када приметите да су бодови ажурирани није исти као када је уплата извршена, тако да можда нећете исправно идентификовати трансакцију. За детаљне детаље, пошаљите нам е-пошту на сурвеи_ро@даедалусонлине.еу

Да ли је обавезно тражити новац када достигнем праг од 1000 поена?

Можете затражити конверзију поена у готовину тек када достигнете праг од 1000 поена.

Међутим, можете очекивати да ћете зарадити више поена и тражити плаћање када сматрате да је то прикладно.

Шта могу да урадим ако заборавим лозинку?

Можете ресетовати лозинку тако што ћете пратити ове кораке:

 1. Идите на http://ro.daedalusonline.eu/ одељак „Пријава“.
 2. Кликните на текст „Можете ресетовати лозинку ако сте је заборавили“
 3. Унесите своје корисничко име/е-маил и кликните на „Пошаљи линк за активацију“
 4. Кликните на „Ресетуј лозинку“ у е-поруци коју сте добили
 5. Унесите и потврдите нову лозинку, кликните на „Промени лозинку“, а затим на „Иди“
Шта могу да урадим ако сам заборавио своје корисничко име?

Већину времена корисничко име је исто као и адреса е-поште.

Ако нисте, пошаљите нам е-пошту на  survey_ro@daedalusonline.eu.

Како да променим своју адресу е-поште – корисничко име?

Да бисте подразумевано променили адресу е-поште, можете да пратите доленаведене кораке за корисничко име:

 1. Идите на хттпс://сурвеи.даедалусонлине.еу/панелн/Логин.аспк;
 2. Унесите адресу е-поште са којом сте тренутно регистровани и лозинку;
 3. У одељку „опште информације“ можете да попуните „нову е-пошту“ и „поново напишите е-пошту“;
 4. Кликните на дугме „сачувај е-пошту“;
 5. Приликом следећег пријављивања моћи ћете да користите нову е-пошту завршену у горе наведеним корацима.
Колико често добијам позиве за гласање?

Позиви за анкете се шаљу е-маилом/пријавом особама које испуњавају одређене критеријуме које траже купци. Не можемо да одредимо колико често ћете добијати позиве за гласање, али уверавамо вас да ћемо вам их послати кад год буде потребно. Уверите се да не пропустите годишњи упитник за ажурирање података, он повећава шансу да добијете више упитника и посебно је погодан за ваш профил.
Позивнице такође могу завршити у фасцикли СПАМ, па вас молимо да редовно проверавате да не бисте пропустили прилику да учествујете у анкетама. Можете да подесите своја подешавања тако да више не добијате е-пошту од нас у СПАМ-у и да сачувате нашу адресу е-поште (сурвеи_ро@даедалусонлине.еу) у свом адресару за контакте.

Зашто више не добијам позиве за гласање?

За анкете, позивнице се шаљу особама које испуњавају одређене критеријуме које клијент захтева. Не можемо гарантовати одређени број позива на биралишта у одређеном временском периоду.

Други могући узрок малог броја примљених позивница је недостатак информација о вама.

Молимо вас да исправно попуните све тражене податке у упитнику за запошљавање и у вебцруисеру и обавестите нас када се ти подаци промене.

Колико бодова добијам за испуњавање анкета?

За сваку попуњену анкету, свака особа ће добити одређени број бодова, у зависности од дужине и тежине анкете. Сваки позив на анкету ће имати употпуњен податак о трајању анкете, року за попуну и посебно броју бодова који ћете добити за испуњавање у целини или делимично.

Шта могу да урадим да затворим свој налог/одјавим се?

Ако желите да откажете претплату, можете послати е-маил на сурвеи_ро@даедалусонлине.еу са насловом „откажи претплату“. Молимо сачекајте 5 радних дана да ваше информације буду потпуно избрисане из наше базе података.

Могу ли да имам више налога Даедалус Онлине?

Свако има право да се придружи заједници Даедалус Онлине са једном адресом е-поште.

Ако се утврди да особа има више налога, Даедалус Нев Медиа Ресеарцх задржава право да деактивира све налоге те особе без претходног обавештења.

Да ли добијам поене за препоруку пријатеља?

Добијате бодове за препоруку и регистрацију пријатеља само када је покренута кампања препоруке. Увек ћемо вас обавестити е-поштом када таква кампања почне.

Да ли се мој налог може затворити без обавештења и без мог пристанка?

Ако се утврди да особа има више налога, Даедалус Нев Медиа Ресеарцх задржава право да деактивира све налоге те особе без претходног обавештења.

Да би се гарантовао квалитет статистичке анализе коју Даедалус Нев Медиа Ресеарцх пружа купцима, редовно се проверава да ли има испитаника који у примљеним анкетама нуде неодговарајуће одговоре, као што су псовке, пребрзо одговарају да немају ни времена. за читање питања итд. Ако се такво понашање пронађе, Даедалус Нев Медиа Ресеарцх задржава право да избрише испитаника из базе података без претходног обавештења и без оправдања одлуке.

Које теме/теме добијају анкете које примам?

Они се баве темама као што су тестирање производа, тестирање ТВ реклама, лансирање нових производа и задовољство купаца производом/услугом. Ваши одговори ће помоћи у развоју и побољшању дотичног производа/услуге.

Могу ли добити узорак анкете пре него што се пријавим?

Анкете се шаљу само испитаницима регистрованим у заједници Даедалус Онлине. Не постоје модел анкете које можете попунити. Свака анкета коју смо добили е-поштом од наших испитаника је прави позив за онлајн истраживање тржишта, а њихови одговори могу утицати на будућност тржишта, помоћи произвођачима да донесу одлуке на основу њихових повратних информација.

Да ли могу да сазнам своје личне податке ако одговорим на анкету?

Ваши лични подаци не долазе до наших купаца или трећих страна/компанија. Одговори у упитницима се деперсонализују и потом статистички обрађују.

Зашто је анкета затворена након првих питања о мом профилу?

Анкета се може затворити након првих демографских питања јер не одговара профилу који тражите. Добијате позиве за анкете на основу ваших попуњених демографских података када се придружите и ажурирате своју заједницу. Узмимо пример: тражимо испитанике из Букурешта, старости 35-45 година, да сазнамо њихово мишљење о аутомобилу ФОРД. Добићете позив за анкету ако сте из Букурешта и налазите се у том узрасту, али ако нисте возач ФОРД-а, већ другог типа аутомобила, не одговарате профилу јер желите повратну информацију само од испитаници који возе ФОРД и ја детаљно познајем његове карактеристике. Тако ћете добити 20 бодова за време проведено на испуњавању квалификационих питања. Ово је само пример зашто добијате анкете, али се можда не квалификујете да их попуните.

Могу ли да испуним анкете у иностранству?

Анкете се могу попунити само из земље у којој сте регистровани. Свака земља има различите производе и услуге или постоје исти производи, али се разликују по квалитету, понашању, цени, чак и када су у међународном промету, тако да је важно да одговарате на анкете само када сте у земљи у којој се налазите – Регистровали сте се. Такође, ако покушате да попуните анкете када нисте у земљи у којој сте се регистровали, наићи ћете на многе грешке у приступу јер увек постоји сигурност како бисмо могли да обезбедимо тачност података.

Ако сте отишли ​​у иностранство на ограничен временски период, било на одмор или посао, можете нам написати е-поруку да деактивирамо ваш налог док се не вратите у земљу. Обавестите нас када желите да поново активирате свој налог.

Имајте на уму да ако Даедалус Онлине открије да испуњавате анкете у другој земљи у којој сте основани, има право да затвори ваш налог без поновног активирања до вашег повратка, јер је потребно да прикупи податке о производима и услугама који се налазе у земљи у коју сте регистровали.

Могу ли да наставим или паузирам анкету?

У већини случајева анкетама се може приступити само једном, па вас молимо да не прекидате анкету након што јој приступите. Такође, немојте користити тастатуру или друга дугмад као што је (назад) осим ако је то јасно наведено у анкети јер ризикујете да је прекинете и да нећете моћи да је наставите, чиме ћете изгубити прилику да добијете бодове за делимично или потпуно испуњавање. .

Зашто су моји бодови повучени на потпуно попуњеној анкети?

Измена/повлачење већ ажурираног резултата се може извршити када се, након затварања студије, изврше детаљне провере, ручно, да се види тачност примљених података и постоје контрадикторни одговори или недостатак/недоследност одговора на отворена питања.

Други разлог зашто се поени могу повући након што сте комплетно попунили анкету је просечно трајање које се може променити током прикупљања података. Просечно трајање * наведено у позиву за анкетирање је оквирно које се може променити током прикупљања у зависности од средњег трајања ** (просечно трајање испитаника са пуним статусом), имплицитно ће се додела броја бодова мењати према систему бодовања . Ако је средње трајање мање од просечног трајања, бодови ће бити одузети након завршетка студије, а ако је средње трајање дуже од просечног, додатни поени ће бити додељени вашем Даедалус Онлине налогу.
* Просечно трајање је почетно трајање које је одредио клијент и наведено је у позиву за упитник.

** Средње трајање је просечно трајање испитаника са пуним статусом.

Шта да радим ако добијем грешке током или током анкете?

Жао нам је ако наиђете на такве проблеме који вас спречавају да попуните анкету, ми увек радимо на побољшању процеса попуњавања.

Направите снимак екрана приказане грешке и пошаљите нам неке детаље: када је приказана (на почетку, током или на крају анкете), ако је приказана након нетипичног корака, било који детаљ нам помаже да пошаљемо повратне информације техничком тиму да предузме неопходне кораке за решавање проблема. Имајте на уму да се грешке не могу увек отклонити током прикупљања, али ово може бити пример који треба следити како се не би појавили у будућим анкетама. Велики део добијених анкета креирају купци за које се прикупљање врши, тако да Даедалус Онлине уопште не може да интервенише у преузимању одговорности и решавању грешака.

Зашто добијам позиве на дан истека анкете / Зашто се гласање затвара раније од рока наведеног у позиву?

Шаљемо већи број позива од потребног броја одговора јер се на сваку анкету коју пошаљемо не одазивају сви који добију позив, а рок за завршетак поставља се на основу захтева крајњег купца. Ако је стопа одговора на анкету већа од оне израчунате приликом слања позива, на основу претходних анкета, онда се анкета затвара раније од рока који је написан у позивном писму. Нажалост, то није нешто што можемо да контролишемо јер је то на испитаницима и зато не можемо да напишемо тачно време (сат) затварања анкете као што су нас питали у прошлости, али постоје и ситуације у којима се може се затворити са једном. , два дана раније. Постоје и студије за које је потребан фиксан број упитника дневно, а када се тај број попуни/достигне, анкета се паузира до датума уписаног у оквир који ће се приказати након приступања линку, који се може поново отворити. у то време.

Зашто сам добио поруку да не добијам бодове?

Разлози за поништавање су или знатно краће време попуњавања од просечног времена попуњавања те анкете које се утврђује претходним тестирањем тако да се не прихватају упитници који су попуњени за недовољно време да се прочита бар све написано у упитнику. . Други разлог за поништавање су контрадикторни одговори или недостатак/недоследност одговора на отворена питања. Све су то поништавања квалитета и све поништене упитнике треба преправити.

Зашто сам добио мање поена него што је наведено у позиву за анкету?

Ако сте добили минимални број поена (20), то значи да или нисте испунили карактеристике које је тражио купац (не одговарате профилу који тражите) или сте већ достигли максималан лимит попуњених упитника који одговара вашем профил.

Зашто не ажурирате бодове одмах након попуњавања анкета?

Поени за одређене анкете могу бити ажурирани на вашем налогу након што се анкета затвори и прикупе коначни подаци.

Шта могу да урадим ако у анкети схватим да није у складу са мојим принципима и вредностима?

Ако анкета не одговара вашим принципима и вредностима или сматрате да се бави друштвеном ситуацијом у којој се осећате ограничено или непријатно да одговорите, имате пуно право да одбијете да је попуните до краја јер је учешће добровољно. Ако сматрате да је корисно, можете нам послати е-маил са својим повратним информацијама, а ако је ово релевантно запажање за истраживање и приступ испитаника, ми ћемо га послати клијенту. Имајте на уму да било које прекинуте или некомплетне анкете које доводе до губитка поена неће моћи да се ажурирају.

Шта се дешава ако не одговорим на све анкете које добијем?

Уживамо сваки пут када прихватите наш позив да испуните анкете, АЛИ од вас се не тражи да одговорите на све примљене позиве. Анкете можете попунити када имате потребно време, учешће је добровољно, ви одлучујете када и да ли желите да одговорите на анкете.
Међутим, важно је напоменути да дуг период неактивности може довести до затварања рачуна. Ако нисте одговорили на анкету путем е-поште у последњих 6 месеци, ваш налог може бити затворен док не будете могли да наставите са активностима. Такође, попуњавањем што већег броја анкета можете аутоматски да се упишете у ГОЛД клуб, а ту су и додатне погодности (награде, томболе итд.). Подстичемо вас да попуните што је могуће више анкета како бисте имали користи од ГОЛД клуба.

Ако осетим нежељене ефекте након тестирања производа, ко је одговоран за њих?

Осим ретких и мало вероватних ситуација алергија на компоненте тестираних производа којих нисте свесни, тестирани производи вам можда неће изазвати никакве нежељене ефекте. У ситуацијама када производи садрже потенцијално алергене компоненте (нпр. орашасти плодови, млечни производи), испитаници се упозоравају на ове компоненте и ако имају такве алергије не бирају се у тест узорку. Сви производи имају сертификат квалитета и у гарантном су року. Ако испитаник зна да има алергије на одређене компоненте и избегава да то наведе из различитих разлога и изазван је нежељеним ефектима или тешким алергијама, он је на сопствену одговорност.

Ако одлучим да тестирам своје производе код куће, који су ризици по моје физичко здравље (нуспојаве) од производа које добијем на тестирање?

Генерално, производи који се тестирају су производи широке потрошње. То могу бити храна, пића, производи за чишћење или личне хигијене итд. Испитани производи имају сертификат квалитета и увек су под гаранцијом, важећи. Производи који се иначе налазе у продавницама, а који по својој природи не представљају здравствени ризик / нежељену реакцију, углавном се тестирају. У неким случајевима се тестирају производи развијени у лабораторијама великих производних компанија. У овом случају, производе прати гарантни лист. Рок трајања је видљив на свим тестираним производима, чак и ако нису обележени.

Ако више не желим да учествујем у тестирању производа код куће и више не примам производе, могу ли да повучем своју сагласност?

Споразум о учешћу у тестирању производа је фундаменталан, НЕ ствара чврсте обавезе за испитанике. Ако не желите да учествујете, све што треба да урадите је да пошаљете е-маил на survey_ro@daedalusonline.eu и нећете добијати захтеве за тестирање производа у будућности.

Да ли постоји предизбор људи за тестирање производа?

Да, обично постоји предизбор људи за тестирање производа, у зависности од социо-демографских карактеристика произвођача. Такође искључујемо особе које имају алергије на било коју компоненту производа тестираних на основу упитника за предселекцију.

Да ли се производи добијају код куће, да се тестирају, да ли им је истекао или истекао рок трајања?

Сви кварљиви производи предати на испитивање су валидни, што је јасно назначено на производу. Рок трајања покрива најмање период током којег се овај производ тестира.

Да ли трошкове слања сноси компанија или морам да их покријем сам?

Све трошкове слања сноси Даедалус Онлине или произвођач, у зависности од случаја.

Да ли производи дати на тестирање остају код мене за потрошњу, али под условом да пошаљем повратне информације о њима или морам да их вратим?

Производи који се тестирају остају дефинитивно код испитаника, од тренутка када су испоручени. Не постоји обавеза враћања производа, чак и ако сте се предомислили и више не желите да тестирате производ.

Ако нисам задовољан производом или сматрам да је у опасности, могу ли престати да га тестирам? Да ли ћу морати да вратим производ?

Испитаницима се поставља питање да ли желе да тестирају производе пре него што им се пошаљу. Ако сте пристали да тестирате производ и након тога нам не верујете да тестирамо производ из различитих разлога, можете нас обавестити. У овом случају нећете морати да враћате производе и нема финансијске казне. Међутим, такво понављано понашање може довести до занемаривања даљег тестирања производа.

Да ли морам да пријавим уплате примљене на анкетама пореским властима?

Исплате сваке године Финансијској управи пријављује компанија Даедалус Нев Медиа Ресеарцх СРЛ, а порез у потпуности плаћа и она.