Често задавани въпроси

След като изпатя заявка, колко време е отнема точките да бъдат превърнати в пари?

Плащанията се извършват около 15-о число всеки месец за лица, които са заявили преобразуване на точки в пари през предходния месец.

Липсата на данни, необходими за банковия превод или тяхната некоректност автоматично ще доведе до отлагане на плащането за следващия месец само след като тази информация бъде коригирана или попълнена.

Защо трябва да съобщя единния си граждански номер, за да получа парите?

Единният граждански номер е необходим за деклариране на плащане пред Националната агенция по приходите и за плащане на данък върху доходите. Данъкът върху доходите се заплаща изцяло от нашата компания.

Как ще получа парите за точките, спечелени от анкетите?

За да превърнеш точките в пари, когато имаш поне 1000 точки, можеш да заявиш плащане от сметката си (кликни върху бутона „заявка за плащане“, разположен вдясно - долу).

За първото плащане трябва да попълниш и запазиш данните, необходими за банковия превод. Тези данни ще останат запазени в твоя акаунт и в случай на промени (промяна на телефонен номер, промяна на банкова сметка и т.н.), трябва да ги актуализираш, преди да поискаш плащане, за да се увериш, че ще получиш парите.

Плащането се извършва по банков път и затова трябва да ни предоставиш следните данни:

  • Фамилно име
  • Собствено име
  • ЕГН (единичен граждански номер)
  • Aдрес
  • Tелефон 
  • IBAN
  • Банка

За да се извърши плащането, горните данни трябва да бъдат попълнени директно в твоя Daedalus Online акаунт. Плащането ще се извърши в национална валута, около 15-о число на месеца.

Липсата на данни, необходими за банковия превод или тяхната некоректност автоматично ще доведе до отлагане на плащането за следващия месец само след като тази информация бъде коригирана или попълнена.

Кога се актуализират точките за извършено плащане?

След като се уверим, че плащанията са извършени, точките винаги се актуализират след 25-то число на месеца.

Задължително ли е да поискам пари, когато достигна прага от 1000 точки?

Можеш да поискаш превръщане на точки в пари само след като достигнеш прага от 1000 точки. Въпреки това, можеш да изчакаш да натрупаш повече точки и да поискаш плащане, когато сметнеш за подходящо.

Какво мога да направя, ако забравя паролата си?

Можеш да рестартираш паролата си, като следвате тези стъпки:

  1. Отиди на https://www.daedalusonline.eu/members-signin.php;
  2. Кликнете върху „Lost password?“
  3. Попълни своето потребителско име или имейл и кликни върху „Send activation link“
  4. Кликни върху линка в имейла, който си получил(а);
  5. Попълни и потвърди новата парола, кликни върху „Change password“;
  6. Ще можеш да използваш новата парола следващия път, когато влезеш в акаунта си.
Какво мога да направя, ако забравя потребителското си име?

Най-често потребителското име е същото като имейл адреса.

В случай, че това не е така, моля, свържи се с нас на: survey_bg@daedalusonline.eu

Как да променя своя имейл адрес – потребителско име?

За да промениш имейл адреса си, по подразбиране твоето потребителско име, можеш да следваш стъпките по-долу:

  1.  Отиди на https://www.daedalusonline.eu/members-signin.php;
  2.  Попълни имейл адреса, с който си регистриран(а) в момента, и паролата за влизане;
  3. В раздела „Обща информация“ можеш да попълниш „Нов имейл“ и „Пренаписване на имейл“;
  4. Кликни върху бутона „Запази имейл“;
    При следващото влизане ще можеш да използваш новия имейл, попълнен в стъпките по-горе.
Колко често ще получавам покани за анкети?

Поканите за анкети се изпращат по имейл/заявление до лица, които отговарят на определени критерии, поискани от клиентите. Не можем да определим колко често ще получаваш покани за анкети, но те уверяваме, че ще ти ги изпращаме, когато е необходимо. Увери се, че няма да пропуснеш годишния въпросник за актуализиране на данните, той увеличава шанса за получаване на повече въпросници и е особено такива, които са подходящи за твоя профил.
Поканите може също да се окажат в папката със СПАМ, така че, моля, проверявай редовно, за да се увериш, че не пропускаш възможност да участваш в анкетите. Можеш да зададеш настройките си така, че повече да не получаваш имейли от нас в папката със СПАМ и да запазиш имейл адреса survey_bg@daedalusonline.eu в указателя с контакти. Ако имаш нужда от помощ за запазване на адреса в указателя, моля, изпрати ни имейл, за да намерим заедно най-добрия метод за запазване за домейна, който използваш.

Защо вече не получавам покани за анкети?

За анкети се изпращат покани до хора, които отговарят на определени критерии, поискани от клиента. Не можем да гарантираме определен брой покани за анкети в определен период от време.

Друга възможна причина за малкия брой получени покани е липсата на информация за теб.

Моля, попълни правилно всички необходими данни във въпросника за подбор и в анкетата „Актуализиране на данните“ и ни информирай, когато тези данни се променят. Проучването „Актуализация на данните“ се провежда ежегодно от юни до септември.

Колко точки получавам за попълване на анкетите?

За всяка попълнена анкета лицето, което я попълни, ще получи определен брой точки, в зависимост от нейната дължина и трудност. Във всяка покана за анкетата ще намериш информация за продължителността на анкетата, срока за попълване и най-вече за броя точки, които ще получиш за пълното или частично попълване.

Какво мога да направя, за да закрия акаунта си/да се отпиша?

Ако искаш да се отпишеш, можеш да изпратиш имейл до survey_bg@daedalusonline.eu със заглавие „Отписване“. Моля, изчакай 5 работни дни, докато информацията ти бъде напълно изтрита от нашата база данни.

Мога ли да имам няколко акаунта в Daedalus Online?

Всяко лице има право да се присъедини към общността „Daedalus Online“ с един-единствен имейл адрес.

Ако се установи, че дадено лице има няколко акаунта, Daedalus New Media Research си запазва правото да деактивира всички акаунти на това лице без предварително известие.

Получавам ли точки за препоръчване на приятели?

Получаваш точки за препоръчани и регистрирани приятели само когато тече кампания за препоръки. Винаги ще те уведомяваме по имейл, когато такава кампания започне. Кампаниите за препоръки се провеждат два пъти годишно.

Може ли акаунтът ми да бъде закрит, без да бъда информиран и без моето съгласие?

Ако се установи, че дадено лице има няколко акаунта, Daedalus New Media Research си запазва правото да деактивира всички акаунти на това лице без предварително известие.
За да се гарантира качеството на статистическия анализ, предоставен от Daedalus New Media Research на клиентите, периодично се проверява дали има лица, които предлагат неподходящи отговори в анкети, като например използването на неприличен език, които отговарят по-бързо в сравнение с времето, необходимо за прочитане на въпросите и т.н. Ако се установи, че подобно поведение е в нарушение на правото на общността, Daedalus New Media Research си запазва правото да изтрие респондент от базата данни без предварително уведомление и без да обоснове решението си.

Какви заглавия/теми имат анкетите, които получавам?

Анкетите са насочени към теми като тестване на продукти, тестване на телевизионни реклами, пускане на пазара на нови продукти, измерване на удовлетвореността на клиентите от продукт/услуга. Твоите отговори ще помогнат за разработването и подобряването на въпросния продукт/услуга.

Мога ли да получа примерна анкета, преди да се регистрирам?

Проучванията се изпращат само до респонденти, регистрирани в общността „Daedalus Online“. Не са налични анкети-образци, които можеш да попълните. Всяко проучване, което получено по имейл от страна на нашите респонденти, е реална покана за онлайн пазарно проучване и техните отговори могат да повлияят на бъдещето на пазара и да помогнат на производителите да вземат решения

Ако отговоря на анкетата, ще станат ли достъпни моите данни?

Твоите лични данни не достигат до нашите клиенти или трети страни/компании. Отговорите във въпросниците се обезличават и след това се обработват статистически.

Защо анкетата приключи след първите въпроси за моя профил?

Анкетата може да приключи след първите демографски въпроси, ако не отговаряш на профила, който търсим. Получаваш покани за анкети въз основа на попълнената от теб демографска информация, когато се присъединиш към общността и/или я актуализираш. Да вземем следния пример: търсим респонденти от град с над 50 000 жители, на възраст 35-45 години, за да разберем тяхното мнение за характеристиките на автомобила FORD. Ще получиш покана за гласуване, ако си от град с над 50 000 жители и си в тази възрастова група, но ако не си шофьор на FORD, а на друг тип автомобил, не отговаряш на профила, защото се иска обратна връзка само от респондентите, които карат FORD и познават характеристиките му в детайли. В тази ситуация ще получиш 20 точки за времето, прекарано в попълване на квалификационните въпроси. Това е само пример, с който да разбереш защо може да получаваш анкети, но може да не отговаряш на условията да ги попълниш.

Мога ли да попълвам анкети от чужбина?

Повечето въпросници не позволяват попълване извън територията на страната, в която си регистриран(а).

Анкети могат да се попълват само от държавата, в която си регистриран(а). Всяка страна има различни продукти и услуги или има едни и същи продукти, но те се различават по качество, поведение, цена, дори когато са в международно обращение, така че е важно да отговаряш на анкетите само когато се намираш в страната, в която си се регистрирал(а).

Мога ли да направя пауза или да възобновя вече започната анкета?

В повечето случаи проучванията с разумна продължителност могат да бъдат достъпни само веднъж. За повечето от продължителните проучвания има тази функция на прекъсване и повторен достъп, но тя винаги се споменава в писмото с покана.
Също така, не използвай клавиатурата или други бутони като (назад), освен ако това не е изрично посочено в анкетата, тъй като рискуваш да я прекъснеш и да не можеш да я възобновите, като по този начин губиш възможността да получиш точки за частично или пълно попълване.

Защо ми бяха отнети точки, получени от напълно попълнена анкета?

Модификация/отнемане на вече актуализирания резултат може да се направи, когато след приключване на проучването се извършват подробни проверки, ръчно, за да се види качеството на получените данни, например: противоречиви отговори, липса на отговори на отворени въпроси, непоследователност при попълване и т.н.

Какво да направя, ако се появят грешки по време на получаването на достъп до анкетата или по време на попълването ѝ?

Съжаляваме, че си срещнал такива проблеми, които ти пречат да попълниш анкетата! Ние винаги работим за подобряване на процеса на попълване.
Моля, направи екранна снимка на появилата се грешка и ни изпрати имейл със следните подробности: кога е се е появила (в началото, по време или в края на анкетата), ако е се е появила след необичайна стъпка, всяка информация ни помага да изпратим обратна връзка на техническия екип, за да предприеме необходимите стъпки за разрешаване на появилите се проблеми. Моля, имай предвид, че грешките не винаги могат да бъдат отстранени по време на събирането на данни, но това може да послужи за пример, за да не се появяват тези грешки в бъдещи проучвания. Голяма част от получените анкети са създадени от клиентите, за които се събират данните, поради което Daedalus Online изобщо не може да се намесва в поемането на отговорност и в отстраняването на появилите грешки.

Защо получавам покани в деня на изтичане на анкетата/Защо анкетата се затваря по-рано от крайния срок, посочен в поканата?

Изпращаме по-голям брой покани от необходимия брой отговори, тъй като не всеки, който получи покана, ни отговаря или не отговаря на условията за всяка изпратена анкета, а срокът за попълване се определя според изискванията на крайния клиент. Ако процентът на отговор в дадено проучване е по-висок от този, изчислен при изпращане на поканите, въз основа на предишни проучвания, тогава анкетата приключва по-рано от крайния срок, посочен в писмото с покана. За съжаление, това не е нещо, което можем да контролираме, защото зависи от респондентите и затова не можем да напишем точния момент (час) на приключване на анкетата, както беше поискано от нас в миналото. Има и проучвания, които изискват точно определен брой въпросници на ден. Когато този брой бъде попълнен/достигнат, анкетата се спира до датата, написана в полето, което ще се покаже след достъп до линка. Линкът ще бъде достъпен отново на посочената дата.

Защо ми се появи съобщение, че не получавам точки?

Причините за анулирането са или значително по-краткото време за попълване от средното време за попълване на това проучване, което се установява чрез предварително тестване. Въпросниците, които са попълнени за време, което не е достатъчно, за да се прочете поне всичко написано във въпросника, не се приемат. Друга причина за невалидност са противоречивите отговори или липсата/несъответствието на отговорите на отворените въпроси. Всички тези причини водят до окачествяване на анкетите като невалидни, а всички невалидни анкети трябва да бъдат направени отново.

Защо получих по-малко точки от посочените в поканата за анкета?

Ако си получил минималните точки (20), това означава, че или не отговаряш на търсените от клиента характеристики (не отговаряш на профила, който се търси), или вече си достигнал(а) до максималния лимит от попълнени въпросници, съответстващ на твоя профил.

Защо не се актуализират точките веднага след попълване на анкети?

Възможно е точките за определени анкети да се актуализират в твоя акаунт след затваряне на анкетата и събиране на окончателните данни. В някои случаи забавянето може да бъде няколко дни и по-рядко от порядъка на две седмици.

Какво мога да направя, ако по време на попълването на анкетата, установя, че тя не отговаря на моите принципи и ценности?

Ако една анкета не отговаря на твоите принципи и ценности или считаш, че се отнася до социална ситуация, в която се чувстваш принудени или неудобно да отговаряш, имаш пълното право да откажеш да я попълниш до края, тъй като участието в нея е доброволно. Ако смяташ, че е полезно, можеш да ни изпратиш имейл с твоята обратна връзка и ако това е релевантно наблюдение за изследването и подхода на респондентите, ние ще го изпратим на клиента. Моля, имай предвид, че прекъснатите или непопълнени до края анкети ще доведат до загуба на точки, които не могат да бъдат актуализирани.

Какво ще стане, ако не отговоря на всички анкети, които получавам?

Радваме се всеки път, когато приемеш поканата ни за попълване на анкети, но не е задължително да отговаряш на всички получени покани. Можеш да попълниш анкетите, когато имаш необходимото време, като участието е доброволно. Ти решаваш кога и дали искаш да отговориш на анкетите.

Важно е да се отбележи обаче, че дълъг период на бездействие може да доведе до закриване на акаунта. Ако не си отговорил(а) на анкета по имейл през последните 6 месеца, акаунтът ти може да бъде закрит, докато не да възобновиш активността си