Gyakori kérdések

Mennyi időbe telik a kifizetés, mióta kértem a pontok készpénzre váltását?

A kifizetések minden hónap 15. napja körül történnek azok számára, akik az előző hónapban kérték a pontok készpénzre váltását.

A hiányzó vagy helytelen banki átutalási adatok automatikusan a következő hónapra történő halasztást eredményezik, csak az adatok kijavítása vagy kiegészítése után.

Miért kell közölnöm a személyi azonosító (szám) ahhoz, hogy megkapjam a pénzt?

A személyi számra a kifizetés adóhatóság felé történő bejelentéséhez és a jövedelemadó megfizetéséhez van szükség. A jövedelemadót társaságunk teljes egészében megfizeti.

Hogyan kapok pénzt a felmérésekből szerzett pontokért?

A pontok pénzre váltásához, ha legalább 1000 pontod van, kérned kell a kifizetést a számládról (kattints a jobb alsó sarokban található " Fizetési kérelem bejegyzése " gombra).

Az első kifizetéshez ki kell töltened és el kell mentened a szükséges banki átutalási adatokat. Ezek az adatok a fiókodban maradnak elmentve, és ha bármilyen változás történik (telefonszámváltozás, bankszámlaváltás stb.), akkor a kifizetés igénylése előtt frissítened kell azokat, hogy biztosan megkapd a pénzt.

A fizetés banki átutalással történik, ezért a következő adatokat kell megadnod nekünk:

 • - Vezetéknév
 • - Keresztnév
 • - Személyi azonosító (szám)
 • - Lakcím
 • - Telefonszám
 • - Adóazonositó  (szám)  (TIN – 10 karakter, elválasztás nélkül)
 • - IBAN szám (nemzeti pénznemben nyitott folyószámla)
 • - Bank neve

A befizetéshez a fenti adatokat közvetlenül a Daedalus Online fiókjában kell kitölteni. A kifizetés nemzeti valutában történik a hónap 15-e körül.

A hiányzó vagy helytelen banki átutalási adatok automatikusan a következő hónapra történő halasztást eredményezik, csak az adatok kijavítása vagy kiegészítése után.

Mikor frissülnek a fizetési pontok?

A pontok mindig azt követően frissülnek, hogy megbizonyosodtunk arról, hogy a kifizetések megtörténtek, a hónap 25. napja után.

Akkor kell kérnem a pénzt, amikor elérem az 1000 pontos küszöböt?

Csak akkor kérheted a pontok készpénzre váltását, ha az elérte az 1000 pontos küszöböt.

De várhatsz, amíg több pontot gyűjt, és kérheted a kifizetést, amikor azt megfelelőnek tartod.

Mit tehetek, ha elfelejtettem a jelszavam?

Jelszót az alábbi lépésekkel állíthatod vissza:

 1. Látogass el a https://www.daedalusonline.eu/members-signin.php oldalra;
 2. Kattints az "“Lost password?“ gombra;
 3. Add meg felhasználónevét/email címét, és kattintson az “Send activation link” gombra.
 4. Kattints a kapott e-mailben található linkre;
 5. Töltsd ki és erősítsd meg az új jelszót, majd kattints a “Change password” gombra;
 6. Amikor legközelebb bejelentkezel a fiókodba, az új jelszót fogod tudni használni.
Mit tehetek, ha elfelejtettem a felhasználónevemet?

A legtöbbször a felhasználónév megegyezik az e-mail címeddel.

Ha ez nem így van, kérünk, írj nekünk a következő címre: survey_hu@daedalusonline.eu.

Hogyan tudom megváltoztatni az e-mail címemet – felhasználónevemet?

E-mail címed, alapértelmezett felhasználóneved megváltoztatásához kövesd az alábbi lépéseket:

 1. Látogass el a https://www.daedalusonline.eu/members-signin.php oldalra;
 2. Add meg a jelenleg regisztrált e-mail címed és a jelszót a bejelentkezéshez;
 3. Az "Általános információ" részben kitöltheted az "Új e-mail" és az "Ismételd meg az új e-mailt" mezőt;
 4. Kattints az "E-mail mentése" gombra;

A következő bejelentkezéskor a fenti lépések során megadott új e-mail címet fogod tudni használni.

Milyen gyakran kapok felmérési meghívókat?

A felmérési meghívókat e-mailben/alkalmazáson keresztül küldik el azoknak az személyeknek, akik megfelelnek az ügyfelek által kért bizonyos kritériumoknak. Nem tudjuk meghatározni, hogy milyen gyakran kapsz majd felmérési meghívókat, de biztosítjuk arról, hogy amikor csak szükséges, elküldjük neked. Győződj meg róla, hogy nem hagytad ki az éves adatfrissítési felmérést, mert ez növeli az esélyt, hogy több felmérést kapj, és ami még fontosabb, hogy megfeleljen a profilodnak. 

Az is előfordulhat, hogy a meghívók a SPAM mappában landolnak, ezért kérjük, rendszeresen ellenőrizd azt, hogy ne maradj le a felmérésekben való részvétel lehetőségéről. Beállíthatod a beállításokat úgy, hogy többé ne kapj tőlünk e-maileket a SPAM-ben, és elmentheted a survey_hu@daedalusonline.eu e-mail címet a névjegyzékében. Ha támogatásra van szükséged a címnek a címjegyzékbe való mentéséhez, kérjük, írj nekünk egy e-mailt, hogy közösen megtalálhassuk a legmegfelelőbb mentési módszert az általad használt domainhez.

Miért nem kapok többé felmérési meghívókat?

A felmérések esetében olyan személyeknek küldenek meghívókat, akik megfelelnek bizonyos, az ügyfél által kért kritériumoknak. Nem tudjuk garantálni, hogy egy bizonyos időn belül bizonyos számú felmérési meghívást kapunk.

A beérkezett meghívások alacsony számának másik lehetséges oka a rólad szóló információk hiánya.

Kérjük, hogy a felvételi kérdőívben és az "Adatfrissítés" felmérésben kért összes adatot helyesen töltsd ki, és tájékoztass minket, ha ezek az adatok változnak. Az "Adatfrissítés" felmérést évente június és szeptember között végzik.

Hány pontot kapok a felmérések kitöltéséért?

Minden egyes kitöltött kérdőívért a kitöltő személy a kérdőív hosszától és nehézségétől függően pontokat kap. Minden egyes felmérési meghívóban tájékoztatást találsz a felmérés időtartamáról, a kitöltési határidőről, és ami a legfontosabb, a felmérés egészének vagy egy részének kitöltéséért járó pontok számáról.

Mit tehetek a fiókom bezárása/leiratkozás érdekében?

Ha le szeretnél iratkozni, küldj egy e-mailt a survey_hu@daedalusonline.eu címre "leiratkozás" tárgyban. Kérjük, adj 5 munkanapot arra, hogy az adatait teljesen töröljük adatbázisunkból.

Lehet egynél több Daedalus Online fiókom?

Minden személynek joga van csatlakozni a Daedalus Online közösséghez egyetlen e-mail címmel.

Ha kiderül, hogy egy személynek több fiókja is van, a Daedalus New Media Researchnek jogában áll előzetes értesítés nélkül az adott személy összes fiókját deaktiválni.

Kapok pontokat a barátaim ajánlásáért?

Csak akkor kaphatsz pontokat az ajánlásokért és a barátok feliratkozásáért, ha egy ajánló kampány fut. Mindig értesítünk téged e-mailben, ha egy ilyen kampány elindul. Az ajánló kampányok évente kétszer futnak.

Megszüntethető-e a számlám a tudtom és beleegyezésem nélkül?

Ha kiderül, hogy egy személynek több fiókja is van, a Daedalus New Media Researchnek jogában áll előzetes értesítés nélkül az adott személy összes fiókját deaktiválni.

A Daedalus New Media Research által az ügyfelei számára készített statisztikai elemzések minőségének garantálása érdekében rendszeresen megvizsgálják, hogy vannak-e olyan személyek, akik a beérkezett felmérésekben nem megfelelő válaszokat adnak, például illetlen kifejezéseket használnak, túl gyorsan válaszolnak, hogy még a kérdéseket sem volt idejük elolvasni stb. Ha az ilyen viselkedés a közösségi szabályokat sérti, a Daedalus New Media Researchnek jogában áll a válaszadót előzetes figyelmeztetés és a döntés indoklása nélkül törölni az adatbázisból.

Milyen témákról/témákról szólnak a felmérések, amelyeket kapni fogok?

A felmérések olyan témakörökre terjednek ki, mint a terméktesztelés, a TV-reklámok tesztelése, új termékek bevezetése, a termékkel/szolgáltatással való elégedettség mérése. A válaszaid segítenek a kérdéses termék/szolgáltatás fejlesztésében és javításában.

Kaphatok mintafelmérést, mielőtt regisztrálok?

A felméréseket csak a Daedalus Online közösség regisztrált válaszadóinak küldjük el. Nincsenek kitölthető mintafelmérések. Minden egyes felmérés, amelyet válaszadóink e-mailben kapnak meg, valódi meghívást jelent az online piackutatásra, és válaszaik befolyásolhatják a piac jövőjét, és segíthetnek a gyártóknak a döntéshozatalban.

Ha válaszolok a felmérésre, megtudhatom a személyes adataimat?

Az te személyes adataid nem jutnak el ügyfeleinkhez vagy harmadik felekhez/vállalatokhoz. A felmérési válaszokat azonosítástól mentesítik és statisztikailag tovább feldolgozzák.

Miért zárták le a felmérést a profilommal kapcsolatos első kérdések után?

A felmérés az első demográfiai kérdések után lezárulhat, ha az nem felel meg a keresett profilnak. A felmérési meghívókat a közösségben való regisztrációkor és/vagy frissítésekor megadott demográfiai adatok alapján küldjük el neked. Például: egy több mint 50 000 lakosú, 35-45 év közötti városból származó válaszadók véleményét kérik a FORD autók jellemzőiről. Meghívást kapsz a felmérésre, ha egy 50 000-nél több lakosú városból származol, és ebbe a korosztályba tartozol, de ha nem FORD-ot, hanem más típusú autót vezetsz, akkor nem felelsz meg a profilnak, mert csak olyan válaszadóktól várnak visszajelzést, akik FORD-ot vezetnek, és részletesen ismerik annak jellemzőit. Ebben az esetben 20 pontot kapsz a kvalifikációs kérdések kitöltésére fordított időért. Ez csak egy példa arra, hogy miért kapsz felméréseket, de nem biztos, hogy teljes mértékben jogosult leszel a kitöltésükre.

Külföldről is kitölthetek felméréseket?

A legtöbb felmérés nem teszi lehetővé a kitöltést azon a területen kívülről, ahol regisztráltál.

A felméréseket csak abból az országból lehet kitölteni, ahol regisztráltál. Minden országban más és más termékek és szolgáltatások vannak, vagy ugyanazok a termékek léteznek, de minőségben, viselkedésben, árban különböznek, még akkor is, ha nemzetközi forgalomban vannak, ezért fontos, hogy csak akkor töltsd ki a felméréseket, amikor abban az országban tartózkodsz, ahol regisztráltál.

Megszakíthatok vagy újra hozzáférhetek egy felméréshez?

A legtöbb esetben a rövid hosszúságú felmérésekhez csak egyszer lehet hozzáférni. A hosszú időtartamú felmérések nagy részénél van lehetőség a szüneteltetésre és az újbóli hozzáférésre, de ezt mindig megemlítik a meghívólevélben.

Ne használd a billentyűzetet vagy más gombokat, például a (vissza) gombot, hacsak a felmérés nem jelzi kifejezetten, mivel ezzel megszakíthatod a felmérést, és nem tudod folytatni azt, így elveszíted a részleges vagy teljes kitöltésért járó pontok megszerzésének lehetőségét.

Miért vontak le pontokat egy teljesen kitöltött felmérésből?

A már frissített pontszámok megváltoztatása/visszavonása akkor lehetséges, ha a felmérés lezárása után részletes kézi ellenőrzéseket végeznek a kapott adatok minőségének ellenőrzésére, pl. ellentmondásos válaszok, hiányzó válaszok a nyitott kérdésekre, következetlenség a kitöltésben stb.

Mit tegyek, ha a felméréshez való hozzáféréskor vagy a felmérés során hibaüzenetek jelennek meg?

Sajnáljuk, ha olyan problémákkal találkozol, amelyek megakadályozzák a felmérés kitöltését, folyamatosan dolgozunk a kitöltési folyamatok javításán.

Kérjük, készíts képernyőképet a megjelenő hibáról, és küldj el nekünk e-mailben néhány részletet: mikor jelent meg (a felmérés elején, közben vagy végén), ha egy tipikus lépés után jelent meg, bármilyen részlet segít nekünk visszajelzést küldeni a technikai csapatnak, hogy megtegyék a szükséges lépéseket a problémák kijavítására. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy nem minden hiba oldható meg a gyűjtés során, de ez egy követendő példa lehet, hogy a következő felméréseknél ne jelenjen meg. A beérkezett felmérések nagy részét azok az ügyfelek készítik, akik számára a gyűjtést végzik, ezért a Daedalus Online egyáltalán nem tud beavatkozni a felelősségvállalásba és a felmerülő hibák megoldásába.

Miért kapok meghívókat a felmérés lejártának napján/ Miért zárul a felmérés korábban, mint a meghívóban említett határidő?

A szükségesnél több meghívót küldünk ki, mert nem mindenki válaszol, aki meghívót kap, vagy nem felel meg minden egyes kiküldött felmérésre, és a kitöltési határidőt a végfelhasználó igényei szerint határozzuk meg. Ha a felmérés válaszadási aránya magasabb, mint a meghívók kiküldésekor a korábbi felmérések alapján számított válaszadási arány, akkor a felmérés a meghívólevélben szereplő határidőnél korábban lezárul. Sajnos ezt nem tudjuk ellenőrizni, mert ez a válaszadókon múlik, ezért nem tudjuk felírni a felmérés lezárásának pontos időpontját, ahogyan azt korábban kérték. Vannak olyan felmérések is, amelyekhez naponta meghatározott számú kérdőívre van szükség, és ha ez a szám elérte/elérte, akkor a felmérés szünetel a linkre kattintás után megjelenő mezőbe írt dátumig, amelyet ekkor lehet újra megnyitni.

Miért kapok üzenetet, hogy nem kapok pontokat?

Az érvénytelenítés oka az, hogy vagy a kitöltési idő lényegesen rövidebb, mint az adott felmérés átlagos kitöltési ideje, amelyet az előzetes teszteléssel állapítottak meg, így az olyan kérdőíveket, amelyeket nem töltöttek ki annyi idő alatt, hogy a kérdőívben leírtakat el is olvassák, nem fogadják el. Az érvénytelenítés másik oka az ellentmondásos válaszok vagy a nyitott kérdésekre adott hiányzó/nem következetes válaszok. Mindezek minőségi érvénytelenítések, és minden érvénytelenített kérdőívet újra kell készíteni.

Miért kaptam kevesebb pontot, mint amennyit a felmérés meghívója tartalmazott?

Ha a minimális pontszámot (20) kaptad, az azt jelenti, hogy vagy nem felelsz meg az ügyfél által kért jellemzőknek (nem felelsz meg a keresett profilnak), vagy a profilodnak megfelelő kitöltött kérdőívek maximális számát már elértük.

Miért nem frissülnek azonnal a pontok a felmérések befejezése után?

Előfordulhat, hogy bizonyos felmérések pontjai a felmérés lezárása és a végleges adatok összegyűjtése után frissülnek a fiókodban. Egyes esetekben az időeltolódás néhány nap, ritkábban két hét is lehet.

Mit tehetek, ha a felmérés során rájövök, hogy az nem felel meg az elveimnek és értékeimnek?

Ha egy felmérés nem felel meg az elveidnek és értékeidnek, vagy ha úgy érzed, hogy olyan társadalmi helyzetet érintesz, amelyben kénytelen vagy kényelmetlenül érzed magad a válaszadásban, akkor teljes joggal megtagadhatod a kitöltést a végéig, mivel a részvétel önkéntes. Ha hasznosnak találod, küldj nekünk egy e-mailt a visszajelzéseddel, és ha az a kutatásra és a válaszadók megközelítésére vonatkozó észrevétel, elküldjük az ügyfélnek. Felhívjuk figyelmed, hogy minden megszakított vagy a végéig ki nem töltött felmérés a pontok elvesztését eredményezi, azok nem kerülnek frissítésre.

Mi történik, ha nem válaszolok az összes beérkezett felmérésre?

Mindig örülünk, ha elfogadod meghívásunkat a felmérések kitöltésére, de nem kötelező minden meghívásra válaszolni. A felméréseket akkor töltheted ki, amikor időd engedi, a részvétel önkéntes. Rajtad múlik, hogy mikor akarsz felméréseket kitölteni.

Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a hosszú ideig tartó inaktivitás a fiók bezárását eredményezheti. Ha az elmúlt 6 hónapban nem válaszoltál semmilyen e-mailben kapott felmérésre, fiókod bezárásra kerülhet, amíg fogsz újra aktivitást folytatni. A lehető legtöbb felmérés kitöltésével automatikusan bekerülhetsz a GOLD Club-ba, ahol extra előnyök várnak (nyeremények, tombolák stb. - a GOLD CLUB részleteiért nézd meg a szabályokat). Arra bátorítunk, hogy a lehető legtöbb felmérést töltsd ki, hogy élvezhesd a GOLD Club előnyeit. Tudjon meg többet erről a klubról ide kattintva.