Česta pitanja

Koliko je vremena potrebno za plaćanje otkad sam zatražio pretvaranje bodova u novac?

Plaćanja se vrše oko 15. u mjesecu za osobe koje su zatražile pretvaranje bodova u novac u prethodnom mjesecu.

Nedostatak podataka potrebnih za bankovni prijenos ili njihova netočnost automatski će dovesti do odgode plaćanja za sljedeći mjesec i samo nakon što su ti podaci ispravljeni ili dovršeni.

Zašto moram dostaviti svoj jedinstveni matični broj (OIB) da bih primio novac?

Jedinstveni matični broj (OIB) potreban je za prijavu uplate Financijskoj upravi i za plaćanje poreza na dohodak. Porez na dohodak plaća u cijelosti naša tvrtka.

Kako mogu dobiti novac za bodove prikupljene iz anketa?

Za pretvaranje bodova u novce, u trenutku kad imaš najmanje 1000 bodova, potrebno je zatražiti plaćanje iz tvog računa (stisni/klikni na gumb „zahtjev za plaćanje“ koji se nalazi na desnoj strani – dolje)

Za prvu uplatu moraš ispuniti i spremiti podatke potrebne za bankovni transfer. Ovi će podaci ostati spremljeni na tvom računu, a u slučaju da ima promjena (promjena broja telefona, bankovnog računa, itd), morat ćeš ih ažurirati prije nego što zatražiš plaćanje kako bi bio siguran da ćeš primiti novac.

Plaćanje se vrši bankovnim transferom i zato je potrebno dostaviti slijedeće detalje:

 • Prezime
 • Ime
 • OIB
 • Adresa
 • Broj telefona
 • IBAN račun (tekući račun otvoren u nacionalnoj valuti)
 • Banka

Da biste izvršili plaćanje, gore navedeni podaci moraju se ispuniti izravno na vašem Daedalus Online računu.

Plaćanje će se izvršiti u nacionalnoj valuti, oko 15. u mjesecu.

Upotrijebite svoj IBAN od Revoluta ili Wise kako biste brzo bili plaćeni i izbjegli visoke naknade drugih banaka.

Da biste izvršili plaćanje, provjerite jesu li sljedeći podaci o plaćanju vaši, te potpuni i točni. Nedostatak podataka potrebnih za bankovni prijenos ili njihova netočnost automatski će dovesti do odgode plaćanja za sljedeći mjesec i samo nakon što su ti podaci ispravljeni ili dovršeni.

Kad se ažuriraju bodovi za izvršeno plaćanje?

Bodovi se uvijek ažuriraju nakon što se osiguramo da su plaćanja izvršena, poslije 25. u mjesecu.

Da li je obavezno zatražiti novce kad dostignem prag od 1000 bodova?

Možeš zatražiti pretvaranje bodova u novce samo ako dostigneš prag od 1000 bodovać

Međutim možeš pričekati da skupiš više bodova te zatražiti plaćanje kad smatraš prikladnim.

Što mogu učiniti ako sam zaboravio lozinku?

Možeš ponovno postaviti lozinku ako slijediš korake:

 1. Pristupi https://www.daedalusonline.eu/members-signin.php;
 2. Stisni na „Lost password?“
 3. Ispuni username/e-mail i stisni „Send activation link“
 4. Stisni na link iz primljenog e-mail-a;
 5. Ispuni i potrvdi novu lozinku, stisni „Change password“;
 6. Prilikom slijedeće prijave na račun moći ćeš upotrijebiti novu lozinku.
Što mogu učiniti ako sam zaboravio svoje korisničko ime?

U većini slučajeva korisničko ime je isto s e-mail adresom.

U slučaju da nije tako, molimo te da nam pišeš na adresu: survey_hr@daedalusonline.eu.

Kako mogu promijeniti e-mail adresu – korisničko ime?

Kako bi promijenio e-mail adresu, tj. korisničko ime slijedi dolje navedene korake:

 1. Pristupi https://www.daedalusonline.eu/members-signin.php;
 2. Ispuni e-mail adresu s kojom si u ovom trenutku upisan te lozinku kako bi se prijavio;
 3. Na odjelu „Opće informacije“ možeš ispuniti „novi e-mail“ i „potvrdi e-mail“;
 4. Pristisni gumb „spremi e-mail“;

Pri slijedećoj prijavi moći ćeš upotrijebiti novi e-mail koji si ispunio po gore navedenim koracima.

Koliko često primam pozivnice za anketu?

Pozivnice na ankete pošalju se na e-mail/aplikaciju osobama koje odgovaraju kriterijima koje su zatražili kupci. Ne možemo odrediti učestalost s kojom ćeš primati pozivnice za ankete, ali uvjeravamo te da ćemo ih poslati svaki put kad to bude slučaj. Pobrini se da ne propustiš godišnju anketu za ažuriranje podataka, jer ista povećava šanse za primanje više anketa, a posebno prikladnih za tvoj profil.

Također, moguće je da pozivnice stižu i u folder SPAM, prema tome molimo te da ga povremeno provjeriš kako ne bi propustio mogućnost sudjelovanja u anketama. Možeš odrediti postavke tako da više ne primaš e-mail-ove od nas u SPAM te da spremiš u agendu u kontakte e-mail adresu survey_hr@daedalusonline.eu. Ako trebaš podršku za spremanje adrese u agendu, molimo te da nam pošalješ e-mail kako bi zajedno našli najprikladniju metodu spremanja za područje koje koristiš.

Zašto ne primam više pozivnice za ankete?

Pozivnice na ankete pošalju se osobama koje odgovaraju kriterijima koje su zatražili kupci. Ne možemo jamčiti određeni broj pozivnica za ankete u određenom vremenskom razdoblju.

Drugi mogući uzrok za mali broj primljenih pozivnica je nedostatak podataka o tebi.

Molimo te da točno ispuniš sve podatke potrebne u anketi za zapošljavanje i u anketi "Ažuriranje podataka“ te da naš obavijestiš u trenutku kad se ti podaci promijene. Anketa „Ažuriranje podataka“ provodi se svake godine u razdoblju od lipnja do rujna.

Koliko bodova dobivam za ispunjavanje anketa?

Za svaku ispunjenu anketu, osoba koja ispunjava dobiva broj bodova, s obzirom na njezinu dužinu i teškoću. U svakoj pozivnici za anketu naći ćeš informacije o trajanju ankete, o zadnjem roku za ispunjavanje, te o broju bodova koje ćeš dobiti za potpuno ili djelomično ispunjavanje iste.

Što mogu učiniti za zatvaranje računa / otkazivanje?

Ako želiš otkazivanje, možeš poslati e-mail na adresu survey_hr@daedalusonline.eu s tekstom „OTKAZIVANJE“. Molimo te da pričekaš 5 radnih dana kako bi tvoji podaci bili u cijelosti izbrisani iz naše baze podataka.

Da li mogu imati više Daedalus Online računa?

Svaka osoba ima pravo upisati se u Daedalus Online zajednicu s jednom e-mail adresom.

U slučaju da se otkrije da jedna osoba ima više računa, Daedalus New Media Research ima pravo inaktivirati sve račune te osobe, bez prethodnog upozorenja.

Da li dobivam bodove za preporuku prijatelja?

Dobit ćeš bodove za preporuku i upis prijatelja samo kad se provodi kampanja preporuka. Uvijek ćemo te obavijestiti kad će početi takva kampanja. Kampanje preporuke provode se dva puta godišnje.

Da li se moj račun može zatvoriti bez da budem obaviješten i bez mog pristanka?

U slučaju da se otkrije da jedna osoba ima više računa, Daedalus New Media Research ima pravo inaktivirati sve račune te osobe, bez prethodnog upozorenja.

Kako bi se zajamčila kvaliteta statističkih analiza koje Daedalus New Media Research isporučuje svojim kupcima, periodično se analizira postoje li ljudi koji nude neprikladne odgovore u primljenim anketama, kao što je uporaba nepristojnog jezika, prebrzo odgovaraju da nemaju vremena ni čitati pitanja, itd. U slučaju da se utvrdi da takva ponašanja krše propis zajednice, Daedalus New Media Research ima pravo izbrisati ispitanika iz baze podataka, bez prethodnog upozorenja i bez opravdanja odluke.

Koje teme imaju ankete koje ću dobiti?

Ankete se bave temama kao što su testiranje proizvoda, testiranje TV reklama, lansiranje novih proizvoda, mjerenje zadovoljstva kupaca jednim proizvodom ili uslugom, itd.  Tvoji će odgovori pomoći u razvoju i poboljšanju dotičnog proizvoda/usluge.

Da li mogu primiti uzorak ankete prije nego što se prijavim?

Ankete se šalju samo ispitanicima koji su upisani u Daedalus Online zajednicu. Ne postoje uzorci anketa koje možeš ispuniti. Svaka anketa koju primaju e-mail-om naši ispitanici prava je pozivnica za istraživanje online tržišta, a njihovi odgovori mogu utjecati na budućnost tržišta te mogu pomoći proizvođačima u donošenju odluka.

Ako odgovaram na anketu, da li se mogu sanznati moji osobni podaci?

Tvoji osobni podaci ne dopiru do naših kupaca ili trećih strana/tvrtka. Odgovori u anketama depersonalizirani su i naknadno statistički obrađeni.

Zašto se anketa zatvorila nakon prvih pitanja o mom profilu?

Anketa se može zatvoriti nakon prvih demografskih pitanja ako ne odgovaraš traženom profilu. Pozivnice za anketu primaju se na temelju tvojih demografskih podataka koje si ispunio prilikom prijave u zajednicu i/ili njihovog ažuriranja. Naprimjer: traže se odgovaratelji u gradu s više od 50.000 stanovnika, u dobi između 35 i 45 godina, kako bi se saznalo njihovo mišljenje o karakteristikama automobila FORD. Ti ćeš dobiti pozivnicu za anketu ako si iz grada s više od 50.000 stanovnika i ako spadaš u ovaj dobni raspon, ali ako ne voziš FORD, nego drugi tip automobila, ne odgovaraš profilu jer se traži feedback isključivo od ispitanika koji voze FORD i koji detaljno znaju karakteristike istog. U ovom slučaju dobit ćeš 20 bodova za vrijeme provedeno za ispunjavanje kvalifikacijskih pitanja. Ovo je samo primjer kako bi razumio zbog čega dobivaš ankete, ali moguće je da se ne kvalificiraš za njihovo potpuno ispunjavanje.

Da li mogu ispuniti ankete iz inozemstva?

Većina anketa ne dozvoli ispunjavanje izvan teritorija u koji si bio upisan.

Ankete se mogu ispuniti samo iz zemlje u koju si upisan/a. Svaka zemlja ima različite proizvode i usluge ili postoje isti proizvodi ali se razlikuju po kvaliteti, ponašanju, cijeni, čak i kada imaju međunarodnu cirkulaciju, zato je važno da odgovoriš na ankete samo tada kad si na teritoriju zemlje u koju si se upisao.

Da li mogu prekinuti ili ponovno pristupiti anketi?

Većinu vremena anketama razumnog trajanja može se pristupiti samo jednom. Za veliki dio anketa s dugim vremenskim trajanjem postoji ovu karakteristiku prekida i ponovnog pristupa, ali o kojoj se uvijek spominje u pozivnom pismu.

Također, nemoj koristiti tipkovnicu ili druge gumbe poput (back) ako to nije izričito naznačeno u anketi jer riskiraš je prekinuti i ne nastaviti je više, čime ćeš izgubiti mogućnost primanja bodova za njezino djelomično ili potpuno ispunjavanje.

Zašto su povučeni moji bodovi dobiveni na potpuno dovršenoj anketi?

Izmjena/povlačenje već ažuriranih bodova može se provesti kada se nakon zatvaranja studije ručno provedu temeljite provjere kako bi se vidjela kvaliteta primljenih podataka, na primjer: kontradiktorni odgovori, nedostatak odgovora na otvorena pitanja, nedosljednost u završetku itd.

Što učiniti ako mi se pokažu pogreške prilikom pristupa ili tijekom ankete?

Žao nam je ako naiđeš na takve probleme koji te sprječavaju da ispuniš anketu, uvijek radimo na poboljšanju procesa ispunjavanja. Molimo te da napraviš snimku zaslona s prikazanom pogreškom i pošalji nam je e-mail-om s nekim detaljima: kada je prikazana (na početku, tijekom ili na kraju ankete), ako je prikazana nakon netipičnog koraka, svaki detalj pomaže nam poslati povratne informacije tehničkom timu kako bismo poduzeli potrebne mjere za rješavanje nastalih problema. Spominjemo činjenicu da se pogreške ne mogu uvijek riješiti tijekom prikupljanja, ali to može biti primjer koji treba slijediti kako se ne bi prikazale u sljedećim anketama. Veliki dio primljenih anketa kreiraju kupci za koje je zbirka napravljena, stoga Daedalus Online uopće ne može intervenirati u preuzimanju odgovornosti i rješavanju pogrešaka koje su se dogodile.

Zašto primam pozivnice na dan isteka ankete/ Zašto se anketa zatvara ranije od roka navedenog u pozivu?

Šaljemo veći broj pozivnica od potrebnog broja odgovora jer nam se ne odazivaju svi koji prime pozivnicu ili ne ispunjavaju uvjete za svaku poslanu anketu, a rok za završetak određen je prema zahtjevima krajnjeg kupca. Ako je stopa odgovora na anketu viša od one izračunate prilikom slanja pozivnica, na temelju prethodnih anketa, tada se anketa zatvara prije roka napisanog u pozivnom pismu. Nažalost, to nije nešto što možemo kontrolirati jer se to odnosi na ispitanike i zato ne možemo zapisati točan trenutak (točno vrijeme) zatvaranja ankete kao što se to od nas tražilo u prošlosti. Postoje i studije za koje je potreban fiksni broj anketa dnevno, a kada se taj broj napravi/dosegne, anketa se stavlja na pauzu do datuma pisanog na prozoru koji će se prikazati nakon pristupa link-u, koji se može ponovno otvoriti na taj datum.

Zašto se pokazala poruka da ne primam bodove?

Razlozi za poništenje su ili trajanje ispunjavanja znatno manje od prosječnog trajanja ispunjavanja ankete koje se utvrđuje prethodnim testiranjem tako da nisu prihvaćene ankete koje su ispunjene u nedovoljnom roku za čitanje barem svega napisanog u anketi. Drugi razlog za poništenje su kontradiktorni odgovori ili nedostatak /nedosljednost odgovora na otvorena pitanja. Sve su to kvalitetna poništenja i sve poništene ankete moraju se preoblikovati.

Zašto sam dobio manje bodova nego što je spomenuto u pozivnici za anketu?

Ako ste primili minimalne bodove (20), to znači da nisi odgovarao karakteristikama koje je klijent zatražio (ne odgovaraš traženom profilu) ili je već dosegnuta maksimalna granica ispunjenih anketa koje odgovaraju tvom profilu.

Zašto se bodovi ne ažuriraju odmah nakon ispunjavanja anketa?

Može se dogoditi da se bodovi za određene ankete ažuriraju na tvom računu nakon zatvaranja ankete i prikupljanja konačnih podataka. U određenim situacijama vremenski odmak može biti nekoliko dana i rjeđe čak i dva tjedna.

Što mogu učiniti ako tijekom ankete shvatim da to ne odgovara mojim načelima i vrijednostima?

Ako anketa ne odgovara tvojim načelima i vrijednostima ili misliš da se bavi društvenom situacijom u kojoj se osjećaš ograničeno ili neugodno odgovoriti, imaš puno pravo odbiti je ispuniti do kraja jer je sudjelovanje dobrovoljno. Ako smatraš korisnim, možeš nam poslati e-mail sa svojim povratnim informacijama, a ako je tvoja napomena relevantna za istraživanje i pristup ispitanika, poslat ćemo je kupcu. Molimo te da uzmeš u obzir činjenicu da bilo koja anketa koja je prekinuta ili nije ispunjena do kraja vodi do gubitka bodova koji neće biti ažurirani.

Što se događa ako ne uspijem odgovoriti na sve ankete koje primim?

Drago nam je svaki put kad prihvatiš naš poziv za ispunjavanje anketa, ali nije obavezno odazvati se svim pristiglim pozivima. Ankete možeš ispuniti kad imaš potrebno vrijeme, a sudjelovanje je dobrovoljno. Ti odlučuješ kad i ako želiš odgovoriti na ankete. Važno je, međutim, imati na umu da dugo razdoblje neaktivnosti može dovesti do zatvaranja računa. Ako u posljednjih 6 mjeseci nisi odgovorio na anketu primljenu e-mailom, tvoj račun može biti zatvoren dok ne nastaviš s aktivnošću. Također, ispunjavanje anketa u što većem broju može te automatski registrirati u GOLD klubu, a tu su i dodatne pogodnosti (nagrade, tombole i sl. – provjeri rubriku pravila kako bi vidio detalje o GOLD klubu). Preporučujemo ti da ispuniš što više anketa kako bi uživao u pogodnostima GOLD kluba. Saznaj više o ovom klubu klikom ovdje.