Česta pitanja

Koliko je dugo izvršeno plaćanje otkako sam zatražio konverziju bodova u gotovinu?

Uplate se vrše oko 15. u mjesecu za osobe koje su u prethodnom mjesecu zatražile konverziju bodova u gotovinu.

Nedostatak podataka potrebnih za bankovni prijenos ili njihova netočnost automatski će dovesti do odgode plaćanja za sljedeći mjesec, tek nakon što se ti podaci isprave ili dopune.

Zašto moram priopćiti svoj osobni brojčani kod da bih primio novac?

Osobni brojčani kod je potreban za prijavu uplate Financijskoj upravi i za plaćanje poreza. Porez u cijelosti plaća naša tvrtka.

Kako mogu dobiti novac za bodove zarađene na anketama?

Za pretvaranje bodova u gotovinu, kada imate najmanje 1000 bodova, trebate zatražiti uplatu sa svog računa (kliknite na gumb "Plaćanje" iznad tablice povijesti bodova).

Plaćanje se vrši bankovnom doznakom i stoga nam morate dostaviti sljedeće podatke:

 • Ime
 • Ime
 • Osobni identifikacijski broj
 • Adresa
 • Broj telefona
 • IBAN račun (tekući račun otvoren u nacionalnoj valuti)
 • banka

Da biste izvršili plaćanje, gore navedeni podaci moraju biti popunjeni izravno na vašem Daedalus Online računu. Plaćanje će se vršiti u nacionalnoj valuti.

IBAN mora biti dugačak 24 znaka, napisan velikim slovima i bez razmaka.

Nedostatak podataka potrebnih za bankovni prijenos ili njihova netočnost automatski će dovesti do odgode plaćanja za sljedeći mjesec, tek nakon što se ti podaci isprave ili dopune.

Što mogu učiniti ako nisam primio uplatu, ali su moji bodovi ažurirani?

Bodovi se uvijek ažuriraju nakon što se uvjerimo da su uplate izvršene, tako da datum kada primijetite da su bodovi ažurirani nije isti kao kada je plaćanje izvršeno, tako da možda nećete ispravno identificirati transakciju. Za detaljne pojedinosti, pošaljite nam e-poštu na survey_ro@daedalusonline.eu

Je li obavezno tražiti novac kada dosegnem prag od 1000 bodova?

Pretvorbu bodova u gotovinu možete zatražiti tek nakon što dosegnete prag od 1000 bodova.

Međutim, možete očekivati ​​da ćete zaraditi više bodova i zatražiti plaćanje kada smatrate da je prikladno.

Što mogu učiniti ako sam zaboravio svoju lozinku?

Zaporku možete poništiti slijedeći ove korake:

 1. Idite na http://en.daedalusonline.eu/ odjeljak "Prijava".
 2. Kliknite na tekst "Možete resetirati svoju lozinku ako ste je zaboravili"
 3. Unesite svoje korisničko ime/e-mail i kliknite na "Pošalji aktivacijski link"
 4. Kliknite na "Poništi lozinku" u e-poruci koju ste primili
 5. Unesite i potvrdite novu lozinku, kliknite "Promijeni lozinku", zatim "Idi"
Što mogu učiniti ako sam zaboravio svoje korisničko ime?

U većini slučajeva korisničko ime je isto kao i adresa e-pošte.

Ako ne, pošaljite nam e-poštu na survey_ro@daedalusonline.eu.

Kako mogu promijeniti svoju email adresu – korisničko ime?

Da biste promijenili svoju adresu e-pošte prema zadanim postavkama, možete slijediti dolje navedene korake za korisničko ime:

 1. Idite na https://survey.daedalusonline.eu/paneln/Login.aspx;
 2. Unesite e-mail adresu s kojom ste trenutno registrirani i lozinku;
 3. U odjeljku "opće informacije" možete popuniti "novi email" i "rewrite email";
 4. Kliknite gumb "spremi email";
 5. Prilikom sljedeće prijave moći ćete koristiti novu e-poštu dovršenu u gornjim koracima.
Koliko često primam pozive za glasanje?

Pozivi na ankete šalju se e-mailom/prijavom osobama koje zadovoljavaju određene kriterije koje traže kupci. Ne možemo odrediti koliko ćete često primati pozive za glasanje, ali uvjeravamo vas da ćemo vam ih poslati kad god bude potrebno. Pazite da ne propustite godišnji upitnik za ažuriranje podataka, povećava šanse za primanje više upitnika i posebno je prikladan za vaš profil.
Pozivnice također mogu završiti u mapi SPAM, stoga redovito provjeravajte kako ne biste propustili priliku sudjelovati u anketama. Možete postaviti svoje postavke tako da više ne primate e-poštu od nas u SPAM-u i spremite našu adresu e-pošte (survey_ro@daedalusonline.eu) u svoj adresar za kontakte.

Zašto više ne primam pozive za glasanje?

Za ankete se pozivnice šalju osobama koje ispunjavaju određene kriterije koje je naručitelj zatražio. Ne možemo jamčiti određeni broj poziva na birališta u određenom vremenskom razdoblju.

Drugi mogući uzrok malog broja primljenih pozivnica je nedostatak informacija o vama.

Molimo Vas da ispravno ispunite sve tražene podatke u upitniku za zapošljavanje i u webcruiseru te nas obavijestite kada se ti podaci promijene.

Koliko bodova dobivam za ispunjavanje anketa?

Za svaku popunjenu anketu svaka će osoba dobiti određeni broj bodova, ovisno o duljini i težini ankete. Svaki poziv na anketu imat će upotpunjen podatak o trajanju ankete, roku za ispunjavanje, a posebno o broju bodova koji ćete dobiti za ispunjavanje u cijelosti ili djelomično.

Što mogu učiniti da zatvorim svoj račun/odjavim se?

Ako se želite odjaviti, možete poslati e-poruku na survey_ro@daedalusonline.eu s predmetom "odjavi se". Pričekajte 5 radnih dana da se vaši podaci u potpunosti izbrišu iz naše baze podataka.

Mogu li imati više Daedalus Online računa?

Svatko ima pravo pridružiti se zajednici Daedalus Online s jednom adresom e-pošte.

Ako se utvrdi da osoba ima više računa, Daedalus New Media Research zadržava pravo deaktivirati sve račune te osobe bez prethodne obavijesti.

Dobivam li bodove za preporuku prijatelja?

Dobivate bodove za preporuku i registraciju prijatelja samo kada je pokrenuta kampanja preporuke. Uvijek ćemo vas obavijestiti e-poštom kada takva kampanja počne.

Može li se moj račun zatvoriti bez obavijesti i bez mog pristanka?

Ako se utvrdi da osoba ima više računa, Daedalus New Media Research zadržava pravo deaktivirati sve račune te osobe bez prethodne obavijesti.

Kako bi se zajamčila kvaliteta statističke analize koju Daedalus New Media Research pruža kupcima, redovito se provjerava ima li ispitanika koji u zaprimljenim anketama nude neprikladne odgovore, poput psovki, prebrzo odgovaraju da nemaju ni vremena za čitanje pitanja itd. Ako se takvo ponašanje pronađe, Daedalus New Media Research zadržava pravo izbrisati ispitanika iz baze podataka bez prethodne obavijesti i bez opravdanja odluke.

Koje teme/teme primaju ankete koje primam?

Obrađuju teme kao što su testiranje proizvoda, testiranje TV reklama, lansiranje novih proizvoda i zadovoljstvo kupaca proizvodom/uslugom. Vaši odgovori pomoći će razvoju i poboljšanju dotičnog proizvoda/usluge.

Mogu li dobiti uzorak ankete prije nego što se prijavim?

Ankete se šalju samo ispitanicima registriranim u Daedalus Online zajednici. Ne postoje uzorke anketa koje možete ispuniti. Svaka anketa koju smo dobili e-poštom od naših ispitanika prava je pozivnica za online istraživanje tržišta, a njihovi odgovori mogu utjecati na budućnost tržišta, pomoći proizvođačima u donošenju odluka na temelju njihovih povratnih informacija.

Mogu li saznati svoje osobne podatke ako odgovorim na anketu?

Vaši osobni podaci ne dopiru do naših kupaca ili trećih strana/tvrtki. Odgovori u upitnicima se depersonaliziraju i potom statistički obrađuju.

Zašto je anketa zatvorena nakon prvih pitanja o mom profilu?

Anketa se može zatvoriti nakon prvih demografskih pitanja jer ne odgovara profilu koji tražite. Pozivnice za ankete primate na temelju vaših ispunjenih demografskih podataka kada se pridružite zajednici i ažurirate je. Uzmimo primjer: tražimo ispitanike iz Bukurešta u dobi od 35-45 godina kako bi saznali njihovo mišljenje o automobilu FORD. Poziv na anketu ćete dobiti ako ste iz Bukurešta i u tom ste dobnom rasponu, ali ako niste vozač FORD-a, već drugog tipa automobila, ne odgovarate profilu jer želite povratnu informaciju samo od ispitanici koji voze FORD i ja detaljno poznajemo njegove karakteristike. Tako ćete dobiti 20 bodova za vrijeme provedeno na ispunjavanju kvalifikacijskih pitanja. Ovo je samo primjer zašto primate ankete, ali se možda nećete kvalificirati da ih ispunite.

Mogu li ispuniti ankete u inozemstvu?

Ankete se mogu ispuniti samo iz zemlje u kojoj ste registrirani. Svaka zemlja ima različite proizvode i usluge ili postoje isti proizvodi, ali se razlikuju po kvaliteti, ponašanju, cijeni, čak i kada su u međunarodnoj opticaji, stoga je važno odgovarati na ankete samo kada ste u zemlji u kojoj se nalazite - Registrirali ste se. Također, ako pokušate ispuniti ankete kada niste u zemlji u kojoj ste se registrirali, naići ćete na mnoge greške u pristupu jer uvijek postoji sigurnost kako bismo mogli osigurati točnost podataka.

Ako ste otišli u inozemstvo na ograničeno vrijeme, bilo na odmor ili zbog posla, možete nam napisati e-mail da deaktiviramo vaš račun dok se ne vratite u zemlju. Obavijestite nas kada želite ponovno aktivirati svoj račun.

Imajte na umu da ako Daedalus Online otkrije da ispunjavate ankete u drugoj zemlji u kojoj ste osnovani, ima pravo zatvoriti vaš račun bez prava na ponovnu aktivaciju do vašeg mogućeg povratka jer je dužan prikupljati podatke o proizvodima i uslugama u zemlji u kojoj ste se registrirali.

Mogu li nastaviti ili pauzirati anketu?

U većini slučajeva anketama se može pristupiti samo jednom, stoga nemojte prekidati anketu nakon što joj pristupite. Također, nemojte koristiti tipkovnicu ili druge tipke kao što je (natrag) osim ako to nije jasno navedeno u anketi jer riskirate da je prekinete i da je nećete moći nastaviti, čime ćete izgubiti priliku za dobivanje bodova za djelomično ili potpuno ispunjavanje. .

Zašto su moji bodovi povučeni na potpuno ispunjenoj anketi?

Izmjena/povlačenje već ažuriranog rezultata može se izvršiti kada se, nakon zatvaranja studije, izvrše detaljne provjere, ručno, kako bi se utvrdila točnost primljenih podataka i postoje kontradiktorni odgovori ili nedostatak/nedosljednost odgovora na otvorena pitanja.

Drugi razlog zašto se bodovi mogu povući nakon ispunjavanja cijele ankete je prosječno vrijeme koje se može promijeniti tijekom prikupljanja podataka. Prosječno trajanje * spomenuto u pozivu za anketiranje je okvirno koje se može promijeniti tijekom prikupljanja ovisno o srednjem trajanju ** (prosječno trajanje ispitanika s punim statusom), implicitno će se raspodjela broja bodova mijenjati prema bodovnom sustavu . Ako je medijan trajanja kraći od prosječnog trajanja, bodovi će se oduzeti nakon završetka studija, a ako je srednje trajanje duže od prosjeka, dodatni bodovi će se dodijeliti vašem Daedalus Online računu.
* Prosječno trajanje je početno trajanje koje je odredio klijent i navedeno je u pozivu za upitnik.

** Srednje trajanje je prosječno trajanje ispitanika s punim statusom.

Što da radim ako dobijem pogreške tijekom ili tijekom ankete?

Žao nam je ako naiđete na takve probleme koji vas sprječavaju u ispunjavanju ankete, uvijek radimo na poboljšanju procesa ispunjavanja.

Napravite snimku zaslona prikazane pogreške i pošaljite nam e-poštu s pojedinostima: kada je prikazana (na početku, tijekom ili na kraju ankete), ako je prikazana nakon netipičnog koraka, bilo koji detalj nam pomaže da pošaljemo povratne informacije tehničkom timu kako bi poduzeo potrebne korake za rješavanje problema. Imajte na umu da se pogreške ne mogu uvijek riješiti tijekom prikupljanja, ali ovo može biti primjer koji treba slijediti kako se ne bi pojavili u budućim anketama. Velik dio zaprimljenih anketa kreiraju kupci za koje se prikupljanje vrši, stoga Daedalus Online uopće ne može intervenirati u preuzimanju odgovornosti i rješavanju pogrešaka.

Zašto primam pozive na dan isteka ankete / Zašto se glasanje zatvara prije roka navedenog u pozivu?

Šaljemo veći broj pozivnica od potrebnog broja odgovora jer se na svaku anketu koju pošaljemo ne odazivaju svi koji dobiju poziv, a rok za ispunjavanje postavlja se prema zahtjevima krajnjeg kupca. Ako je stopa odgovora na anketu veća od one izračunate prilikom slanja pozivnica, na temelju prethodnih anketa, tada se anketa zatvara prije roka koji je napisan u pozivnom pismu. Nažalost, to nije nešto što možemo kontrolirati jer je to na ispitanicima i zato ne možemo napisati točno vrijeme (sat) zatvaranja ankete kako su nas pitali u prošlosti, ali postoje i situacije u kojima se može se zatvoriti s jednom. , dva dana ranije. Postoje i studije za koje je potreban fiksni broj upitnika dnevno, a kada se taj broj popuni/dostigne, anketa se pauzira do datuma upisanog u okvir koji će se prikazati nakon pristupa linku, koji se može ponovno otvoriti u to vrijeme.

Zašto sam dobio poruku da ne primam bodove?

Razlozi za poništenje su ili bitno kraće vrijeme ispunjavanja od prosječnog vremena ispunjavanja te ankete što se utvrđuje predtestiranjem tako da se ne prihvaćaju upitnici koji su ispunjeni u nedovoljno vremena za čitanje barem svega što je u upitniku napisano. . Drugi razlog za poništenje su kontradiktorni odgovori ili nedostatak/nedosljednost odgovora na otvorena pitanja. Sve su to kvalitetne poništavanja valjanosti i sve poništene upitnike treba preraditi.

Zašto sam dobio manje bodova nego što je navedeno u pozivu za anketiranje?

Ako ste dobili minimalni broj bodova (20), to znači da ili niste zadovoljili karakteristike koje je tražio kupac (ne odgovarate profilu koji tražite), ili je već maksimalni broj popunjenih upitnika koji odgovara vašem profilu dosegnuto.

Zašto ne ažurirate bodove odmah nakon ispunjavanja anketa?

Bodovi za određene ankete mogu se ažurirati na vašem računu nakon što se anketa zatvori i prikupe konačni podaci.

Što mogu učiniti ako shvatim da moja anketa ne zadovoljava moja načela i vrijednosti?

Ako anketa ne odgovara vašim principima i vrijednostima ili smatrate da se bavi društvenom situacijom u kojoj se osjećate sputani ili neugodno odgovoriti, imate puno pravo odbiti je ispuniti do kraja jer je sudjelovanje dobrovoljno. Ako smatrate korisnim, možete nam poslati e-mail sa svojim povratnim informacijama, a ako je ovo relevantno zapažanje za istraživanje i pristup ispitanika, mi ćemo ga poslati klijentu. Imajte na umu da se sve prekinute ili nepotpune ankete koje rezultiraju gubitkom bodova neće moći ažurirati.

Što se događa ako ne odgovorim na sve ankete koje dobijem?

Uživamo svaki put kada prihvatite naš poziv za ispunjavanje anketa, ALI niste dužni odgovoriti na sve primljene pozive. Ankete možete ispuniti kada imate potrebno vrijeme, sudjelovanje je dobrovoljno, sami odlučujete kada i želite li odgovoriti na ankete.
Međutim, važno je napomenuti da dugo razdoblje neaktivnosti može dovesti do zatvaranja računa. Ako niste odgovorili ni na jednu anketu e-poštom u posljednjih 6 mjeseci, vaš račun može biti zatvoren dok ne možete nastaviti s aktivnostima. Također, ispunjavanjem što većeg broja anketa možete se automatski upisati u GOLD Club, a tu su i dodatne pogodnosti (nagrade, tombole itd.). Potičemo vas da ispunite što više anketa kako biste imali koristi od GOLD Cluba.

Ako osjetim nuspojave nakon testiranja proizvoda, tko je odgovoran za njih?

Osim rijetkih i malo vjerojatnih situacija alergija na komponente testiranih proizvoda kojih niste svjesni, testirani proizvodi vam možda neće uzrokovati nuspojave. U situacijama kada proizvodi sadrže potencijalno alergene komponente (npr. orašasti plodovi, mliječni proizvodi), ispitanici se upozoravaju na te komponente i ako imaju takve alergije ne biraju se u testni uzorak. Svi proizvodi imaju certifikat kvalitete i u jamstvenom su roku. Ako ispitanik zna da ima alergije na određene komponente i izbjegava to navesti iz raznih razloga, a potaknut je nuspojavama ili teškim alergijama, na vlastitu je odgovornost.

Ako odlučim testirati svoje proizvode kod kuće, koji su rizici za moje fizičko zdravlje (nuspojave) od proizvoda koje dobijem na testiranje?

Općenito, proizvodi koji se testiraju su proizvodi široke potrošnje. To mogu biti hrana, pića, proizvodi za čišćenje ili osobnu higijenu itd. Ispitani proizvodi imaju certifikat kvalitete i uvijek su pod jamstvom, važeći. Proizvodi koji se inače nalaze u trgovinama, a koji po svojoj prirodi ne predstavljaju zdravstveni rizik/nuspojavu, općenito se testiraju. U nekim slučajevima testiraju se proizvodi razvijeni u laboratorijima velikih proizvodnih tvrtki. U tom slučaju, proizvode prati jamstveni list. Rok valjanosti vidljiv je na svim testiranim proizvodima, čak i ako nisu označeni.

Ako više ne želim sudjelovati u testiranju proizvoda kod kuće i više ne primam proizvode, mogu li povući svoj pristanak?

Dogovor o sudjelovanju u testiranju proizvoda je temeljan, NE stvara čvrste obveze za ispitanike. Ako ne želite sudjelovati, sve što trebate učiniti je poslati e-mail na survey_ro@daedalusonline.eu i nećete primati zahtjeve za testiranje proizvoda u budućnosti.

Postoji li predodabir ljudi za testiranje proizvoda?

Da, obično postoji predodabir ljudi za testiranje proizvoda, ovisno o socio-demografskim karakteristikama proizvođača. Također isključujemo osobe koje imaju alergije na bilo koju komponentu testiranih proizvoda na temelju upitnika za predselekciju.

Jesu li proizvodi primljeni na kućnu adresu, na testiranje, istekao ili istekao rok trajanja?

Svi kvarljivi proizvodi dostavljeni na ispitivanje su valjani, što je jasno navedeno na proizvodu. Rok valjanosti pokriva najmanje razdoblje tijekom kojeg se ovaj proizvod treba ispitati.

Snosi li troškove dostave tvrtka ili ih moram sam pokriti?

Sve troškove dostave snosi Daedalus Online ili proizvođač, ovisno o slučaju.

Ostaju li proizvodi za testiranje kod mene za konzumaciju, ali trebam li poslati povratne informacije o njima ili ih moram vratiti?

Proizvodi koji se testiraju definitivno ostaju kod ispitanika, od trenutka kada su isporučeni. Nema obveze vraćanja proizvoda, čak i ako ste se predomislili i više ne želite testirati proizvod.

Ako nisam zadovoljan proizvodom ili smatram da je u opasnosti, mogu li ga prestati testirati? Hoću li morati vratiti proizvod?

Ispitanici se pitaju žele li testirati proizvode prije nego što im se pošalju. Ako ste pristali testirati proizvod i nakon toga nam iz raznih razloga ne vjerujete da ćemo testirati proizvod, možete nas obavijestiti. U tom slučaju nećete morati vratiti proizvode i nema novčane kazne. Međutim, takvo ponavljano ponašanje može rezultirati zanemarivanjem daljnjih ispitivanja proizvoda.

Moram li poreznoj upravi prijaviti uplate primljene na anketama?

Isplate svake godine Financijskoj upravi prijavljuje tvrtka Daedalus New Media Research SRL, a ona također u cijelosti plaća porez.