FAQ

În cât timp se face plata de când am solicitat transformarea punctelor în bani?

Plățile se fac în jurul datei de 15 a fiecarei luni pentru persoanele care au solicitat transformarea punctelor în bani în luna anterioară.

Lipsa datelor cerute pentru transferul bancar sau incorectitudinea lor va duce automat la amânarea plații pentru luna viitoare, numai după ce aceste informații au fost corectate sau completate.

De ce trebuie să comunic codul numeric personal pentru a primi banii?

Codul numeric personal este necesar pentru declararea plății la Administrația Financiară și pentru plata impozitului pe venit. Impozitul pe venit este plătit în totalitate de compania noastră.

Cum primesc banii pentru punctele acumulate în urma sondajelor?

Pentru transformarea punctelor în bani, în momentul în care ai cel puțin 1000 de puncte, este necesar să soliciți plata din contul tău (să dai click pe butonul “cerere plată” situat în partea dreaptă -  jos)

Pentru prima plată trebuie să completezi și să salvezi datele necesare transferului bancar. Aceste date vor rămâne salvate în contul tău, iar în cazul în care există modificări (schimbare număr de telefon, schimbare cont bancar etc), trebuie să le actualizezi înainte de a solicita plata pentru a te asigura că primești banii.

Plata se realizează prin transfer bancar și de aceea este nevoie sa ne comunici următoarele detalii:

  • Nume
  • Prenume
  • Cod Numeric Personal
  • Adresă
  • Număr de telefon
  • Cont IBAN (cont curent deschis în moneda națională)
  • Banca

Pentru efectuarea plații, datele de mai sus trebuie completate direct în contul tău Daedalus Online. Plata va fi efectuată în moneda națională, în jurul datei de 15 ale lunii.

IBAN-ul trebuie să conțină 24 de caractere, să fie scris cu majuscule și să nu aibă spații inserate.

Lipsa datelor cerute pentru transferul bancar sau incorectitudinea lor va duce automat la amânarea plații pentru luna viitoare, numai după ce aceste informații au fost corectate sau completate.

Când se actualizează punctele pentru plata efectuată?

Punctele se actualizează întotdeauna după ce ne asigurăm că plățile au fost efectuate, după data de 25 ale lunii.

Este obligatoriu să cer banii când ating pragul de 1000 de puncte?

Poți solicita transformarea punctelor în bani doar după ce atingi pragul de 1000 de puncte.

Poți însă aștepta să acumulezi mai multe puncte și să soliciți plata când consideri oportun.

Ce pot face dacă am uitat parola?

Poți să îți resetezi parola urmând pașii:

  1. Accesează https://www.daedalusonline.eu/members-signin.php
  2. Dă click pe “Lost password?“
  3. Completează username-ul/e-mailul și dă click pe “Send activation link”
  4. Dă click pe link-ul din e-mailul primit;
  5. Completează și confirmă noua parolă, dă click pe “Change password”;
  6. La următoarea logare în cont vei putea folosi noua parolă.
Ce pot face dacă am uitat numele de utilizator?

De cele mai multe ori numele de utilizator este același cu adresa de e-mail.

În cazul în care nu este așa, te rugăm să ne scrii pe adresa: survey_ro@daedalusonline.eu.

Cum îmi pot schimba adresa de email – numele de utilizator?

Pentru a schimba adresa de email, implicit numele de utilizator poți urma pașii de mai jos:

  1. Accesează https://www.daedalusonline.eu/members-signin.php;
  2. Completează adresa de email cu care ești înscris în acest moment și parola pentru a te loga;
  3. Pe secțiunea “informații generale” poți completa “email nou” și “rescrie email”;
  4. Apasă butonul „salvează email”;
  5. La următoarea logare vei putea folosi noul email completat în pașii de mai sus.
Cât de des primesc invitații la sondaje?

Invitațiile la sondaje se trimit pe e-mail/aplicație persoanelor care corespund anumitor criterii solicitate de clienți. Nu putem stabili frecvența cu care vei primi invitațiile la sondaje, dar te asigurăm că ți le vom trimite de fiecare dată când va fi cazul. Asigură-te că nu ratezi chestionarul anual de actualizare date, acesta crește șansa de a primi mai multe chestionare și mai ales, potrivite profilului tău.  
De asemenea, e posibil ca invitațiile să ajungă și în folderul SPAM, așadar te rugăm să îl verifici periodic pentru a te asigura că nu vei pierde oportunitatea de a participa la sondaje. Îți poți stabili setările astfel încât să nu mai primești email-urile de la noi în SPAM și să salvezi adresa de email survey_ro@daedalusonline.eu  în agendă, la contacte. Dacă ai nevoie de suport pentru salvarea adresei în agendă, te rugăm să ne trimiți e-mail pentru a găsi împreună cea mai potrivită metodă de salvare pentru domeniul pe care îl folosești. 

De ce nu mai primesc invitații la sondaje?

Pentru sondaje se trimit invitații catre persoanele care corespund anumitor criterii solicitate de către client. Nu putem garanta un anumit număr de invitații la sondaje într-o anumită perioadă de timp.

O altă posibilă cauză a numarului mic de invitații primite este lipsa informațiilor despre tine.

Te rugăm să completezi cu corectitudine toate datele cerute în chestionarul de recrutare și în sondajul "Actualizare date" și să ne anunți în momentul în care aceste date suferă modificări. Sondajul "Actualizare date" se desfașoară anual în perioada iunie - septembrie. 

Câte puncte primesc pentru completarea sondajelor?

Pentru fiecare sondaj completat, persoana care completează va primi un număr de puncte, în funcție de lungimea și dificultatea acestuia. În fiecare invitație la sondaj vei găsi informațiile legate de durata sondajului, data limită de completare și mai ales, numărul de puncte pe care îl vei primi pentru completarea întreagă sau parțială a acestuia.

Ce pot face pentru închiderea contului/ dezabonare?

Dacă vrei dezabonare, poți trimite un email la adresa survey_ro@daedalusonline.eu cu subiectul “dezabonare”. Te rugăm să aștepți 5 zile lucrătoare pentru ca informațiile tale să fie șterse complet din baza noastră de date.

Pot să am mai multe conturi Daedalus Online?

Fiecare persoană are dreptul să se înscrie în comunitatea Daedalus Online cu o singură adresă de e-mail.

În cazul în care se descoperă că o persoană are mai multe conturi, Daedalus New Media Research are dreptul să inactiveze toate conturile acelei persoane, fară să o anunțe în prealabil.

Primesc puncte pentru recomandarea prietenilor?

Primești puncte pentru recomandarea și înscrierea prietenilor doar când se desfășoară o campanie de recomandare. Te vom anunța întotdeauna pe e-mail când o să înceapă o astfel de campanie. Campaniile de recomandare se desfășoară de două ori pe an.

Contul meu poate fi închis fără să fiu informat și fără acordul meu?

În cazul în care se descoperă că o persoană are mai multe conturi, Daedalus New Media Research are dreptul să inactiveze toate conturile acelei persoane, fără să o anunțe în prealabil.

Pentru a garanta calitatea analizelor statistice livrate de Daedalus New Media Research clienților, se analizează periodic dacă există persoane care oferă răspunsuri nepotrivite în sondajele primite, cum ar fi utilizarea unui limbaj indecent, răspund mult prea rapid încât n-au timp nici să citească întrebările, etc. În cazul în care se constată aceste comportamente care încalcă regulamentul comunității, Daedalus New Media Research are dreptul de a șterge un respondent din baza de date, fără a-l avertiza în prealabil și fără a justifica decizia.

E necesar să declar personal către ANAF plățile primite în urma completării sondajelor?

Plățile sunt declarate în fiecare an la ANAF de către compania Daedalus New Media Research SRL. Singura situație în care ați putea fi nevoit/ă să declarați personal sumele primite, este doar dacă valoarea venitului net anual impozabil (cumulat și cu alte venituri nete extra – salariale, subiect de CASS) depășește plafonul de 12 salarii minime brute pe țară.

Ce subiecte/ teme au sondajele pe care le voi primi?

Sondajele abordează teme precum testarea de produse, testarea de reclame TV, lansări de noi produse, măsurarea satisfacției clienților asupra unui produs/serviciu. Răspunsurile tale vor ajuta la dezvoltarea și îmbunătățirea produsului/serviciului în cauză.

Pot să primesc un sondaj model înainte de a mă înscrie?

Sondajele se trimit doar către respondenții înregistrați în comunitatea Daedalus Online. Nu există sondaje model pe care le poți completa. Fiecare sondaj primit pe email de către respondenții noștri este o invitație reală la cercetarea de piață online și răspunsurile acestora pot influența viitorul pieței și pot ajuta producătorii să ia decizii.

Dacă răspund la sondaj mi se pot afla datele personale?

Datele tale personale nu ajung către clienții noștri sau către terțe persoane/firme. Răspunsurile din chestionare sunt depersonalizate și ulterior prelucrate statistic.

Ce se întâmplă dacă continui să completez chestionarele rapid și ofer răspunsuri inconsistente?

Inconsistența răspunsurilor/completarea foarte rapidă a chestionarelor poate afecta calitatea datelor colectate și poate influența în mod negativ deciziile luate pe baza acestor rezultate.

Pentru a menține integritatea procesului și a asigura calitatea datelor, am implementat un sistem de monitorizare a calității completării datelor. În cazul în care identificăm în mod repetat completări mult prea rapide sau răspunsuri inconsistente, vei primi din ce în ce mai puține chestionare în viitor.

Îți recomandăm să citești întrebarea în întregime și să răspunzi cu atenție la fiecare dintre întrebările chestionarului, căci fiecare răspuns contează!

De ce s-a închis sondajul după primele întrebări despre profilul meu?

Sondajul se poate închide după primele întrebări demografice dacă nu corespunzi profilului căutat. Invitațiile la sondaje le primești pe baza informațiilor tale demografice completate la înscrierea în comunitate și/sau actualizarea acestora. Să exemplificăm: se caută respondenți dintr-un oraș de peste 50.000 locuitori, cu vârsta cuprinsă între 35-45 ani pentru a afla părerea lor despre caracteristicile autoturismului FORD. Tu vei primi invitație la sondaj dacă ești dintr-un oraș de peste 50.000 locuitori și te încadrezi în acel interval de vârstă, însă dacă nu ești conducător de FORD, ci de un alt tip de autoturism, nu corespunzi profilului deoarece se dorește feedback doar de la respondenții care conduc FORD și cunosc în detaliu caracteristicile acestuia. În această situație vei primi 20 de puncte pentru timpul petrecut în completarea întrebărilor de calificare. Acesta este doar un exemplu pentru a înțelege de ce primești sondaje, dar e posibil să nu te califici pentru completarea lor în totalitate.

Pot completa sondaje din străinătate?

Cele mai multe chestionare nu permit completarea din afara teritoriului în care ai fost înregistrat/ă.

Sondajele pot fi completate doar din țara în care ești înregistrat/ă. Fiecare țară are produse și servicii diferite sau există aceleași produse, dar diferă la calitate, comportament, preț, chiar și atunci când acestea au o circulație internațională, de aceea este important să răspunzi la sondaje doar atunci când ești pe teritoriul țării în care te-ai înregistrat.

Pot întrerupe sau reaccesa un sondaj?

De cele mai multe ori sondajele cu durată rezonabilă pot fi accesate o singură dată. Pentru o mare parte a sondajelor cu o durată mare de timp există această facilitate, de a întrerupe și reaccesa, dar este întotdeauna menționată în scrisoarea de invitație.
De asemenea, nu folosi tastatura sau alte butoane precum (back) dacă nu se indică acest lucru în mod explicit în sondaj deoarece riști să îl întrerupi și să nu îl poți relua, pierzând astfel posibilitatea de a primi puncte pentru completarea parțială sau totală a acestuia.

De ce mi s-au retras punctele primite pe un sondaj completat în totalitate?

Modificarea/retragerea punctajului deja actualizat se poate face în momentul în care după închiderea studiului se fac verificări amănunțite, manual, pentru a vedea calitatea datelor primite de exemplu: răspunsuri contradictorii, lipsa unor răspunsuri la întrebări deschise, inconsistență în completare etc. 

Ce fac dacă mi se afișează erori la accesarea sondajului sau pe parcursul acestuia?

Ne pare rău dacă întâmpini astfel de probleme care te împiedică să completezi sondajul, lucrăm întotdeauna pentru a îmbunătăți procesele de completare.

Te rugăm să faci o captură de ecran la eroarea afișată și să ne-o trimiți pe email cu câteva detalii: când s-a afișat (la început, în timpul sau la finalul sondajului), dacă s-a afișat după un pas atipic, orice detaliu ne ajută pentru a trimite feedback către echipa tehnică pentru a lua măsurile necesare în vederea rezolvării problemelor apărute. Menționăm faptul că nu întotdeauna erorile pot fi rezolvate în timpul culegerii, ci acesta poate fi un exemplu de urmat pentru a nu se mai afișa la următoarele sondaje. O mare parte din sondajele primite sunt create de către clienții pentru care se face culegerea, de aceea, Daedalus Online nu poate interveni deloc în preluarea responsabilității și rezolvării erorilor apărute.

De ce primesc invitații în ziua în care expiră sondajul/ De ce sondajul se închide mai devreme decât data limită menționată în invitație?

Trimitem un număr mai mare de invitații decât numărul necesar de răspunsuri pentru că nu toți cei care primesc invitație ne răspund sau nu se califică la fiecare sondaj trimis, iar data limită de completare este stabilită în funcție de cerințele clientului final. Dacă rata de răspuns pe un sondaj este mai mare decât cea calculată la trimiterea invitațiilor, pe baza sondajelor anterioare, atunci sondajul se închide mai devreme decât data limită scrisă în scrisoarea de invitație. Din păcate acest lucru nu este ceva ce putem controla pentru că ține de respondenți și de aceea nu putem să scriem cu exactitate momentul (ora) închiderii sondajului așa cum ni s-a mai cerut în trecut. Există și studii pentru care este necesar un număr fix de chestionare pe zi, iar în momentul în care se realizează/atinge acel număr, sondajul este pus pe pauză până la data scrisă în chenarul care se va afișa după accesarea link-ului, care poate fi deschis din nou la acea dată.

De ce mi s-a afișat mesaj că nu primesc puncte?

Motivele invalidării sunt fie durata de completare substanțial mai mica decât durata medie de completare a acelui sondaj care este stabilită prin pretestare astfel încât nu sunt acceptate chestionarele care sunt completate într-un timp insuficient de a citi măcar tot ceea ce scrie în chestionar. Un alt motiv de invalidare îl reprezintă răspunsurile contradictorii sau lipsă/inconsistența răspunsurilor la întrebările deschise. Toate acestea sunt invalidări de calitate și toate chestionarele invalidate trebuie refăcute.

De ce am primit mai puține puncte decât era menționat în invitația sondajului?

În cazul în care ai primit punctele minime (20) înseamnă că fie nu te-ai încadrat în caracteristicile solicitate de client (nu corespunzi profilului căutat), fie s-a atins deja limita maximă de chestionare completate corespunzătoare profilului tău.

De ce nu se actualizează punctele imediat după completarea sondajelor?

Se poate întâmpla ca punctele pentru anumite sondaje să se actualizeze în contul tău după închiderea sondajului și culegerea datelor finale. În anumite situații decalajul poate fi de câteva zile și mai rar de ordinul a două săptămâni.

Ce pot face dacă pe parcursul sondajului realizez că acesta nu corespunde principiilor și valorilor mele?

Dacă un sondaj nu corespunde principiilor și valorilor tale sau consideri că abordează o situație socială în care te simți constrâns sau incomod pentru a răspunde, ai dreptul deplin de a refuza completarea acestuia până la final deoarece participarea este voluntară. Dacă vei considera util, ne poți trimite un email cu feedback-ul tău, iar dacă acesta reprezintă o observație relevantă cercetării și abordării respondenților, îl vom trimite către client. Te rugăm să ai în vedere faptul că orice sondaj întrerupt sau necompletat până la final duce la pierderea punctelor, acestea nu vor putea fi actualizate.

Ce se întâmplă dacă nu reușesc să răspund la toate sondajele primite?

Ne face plăcere de fiecare dată când ne accepți invitația de a completa sondaje, dar nu este obligatoriu să răspunzi la toate invitațiile primite. Poți completa sondajele atunci când ai timpul necesar, participarea fiind voluntară. Tu decizi când și dacă dorești să răspunzi la sondaje.
Este important, totuși, să ai în vedere faptul că o perioadă lungă de inactivitate poate duce la închiderea contului. Dacă în ultimele 6 luni nu ai răspuns la niciun sondaj primit pe email, contul tău poate fi închis până când vei putea relua activitatea. De asemenea, completarea în număr cât mai mare a sondajelor te poate înscrie automat în Clubul GOLD, iar acolo sunt extra beneficii (premii, tombole etc – verifică rubrica de reguli pentru a vedea detalii despre CLUBUL GOLD). Te încurajăm să completezi cât mai multe sondaje pentru a avea parte de beneficiile Clubului GOLD. Află mai multe detalii despre acest club prin click aici.

Dacă îmi apar reacții adverse în urma testării unui produs, cine devine răspunzător pentru acestea?

În afara situațiilor rare și improbabile de a avea alergii la componente ale produselor testate de care să nu ai cunoștință, produsele testate nu îți pot cauza reacții adverse. În situațiile în care produsele conțin componente cu potențial alergen (ex: nuci, lactate) respondenții sunt atenționați asupra acestor componente și dacă au astfel de alergii nu sunt selectați în eșantionul de testare. Toate produsele au certificat de calitate și sunt în termenul de garanție. Dacă respondentul știe că are alergii la anumite componente și evită să declare acest lucru din diferite motive și i se declanșează reacții adverse sau alergii grave, este pe propria răspundere.  

Dacă aleg să particip la testarea de produse la domiciliu, ce riscuri pentru sănătatea mea fizică (reacții adverse) prezintă produsele primite spre testare?

În general produsele de testat sunt produse de larg consum. Pot fi produse alimentare, băuturi, produse de curățenie sau de igiena personală, etc. Produsele supuse testării au certificat de calitate și sunt întotdeauna în garanție, termen de valabilitate. În general se testează produse care în mod normal se găsesc în magazine, care prin însăși natura lor nu comportă risc de sănătate/reacții adverse. În unele cazuri se testează produse dezvoltate în laboratoarele marilor firme producătoare. În acest caz produsele sunt însoțite de certificat de garanție. Termenul de expirare este vizibil pe toate produsele supuse testării, chiar daca acestea nu au etichetă.

Dacă nu mai doresc să particip la testarea de produse la domiciliu și să nu mai primesc produse, îmi pot retrage acordul?

Acordul de participare la testările de produs este principial, el NU creează obligații ferme pentru respondenți. Dacă nu dorești să participi este suficient să trimiți un email la adresa survey_ro@daedalusonline.eu și nu vei mai primi pe viitor solicitări de a testa produse.

Se face o preselecție a persoanelor care urmează să testeze produsul?

Da, de obicei se face o preselecție a persoanelor care urmează să testeze produsul, în funcție de caracteristicile socio-demografice pe care le urmărește producătorul. De asemenea, excludem persoanele care au alergii la vreuna din componentele produselor testate pe baza unui chestionar de preselecție.

Produsele primite la domiciliu, pentru a fi testate, sunt în termen de valabilitate?

Toate produsele perisabile trimise către testare sunt în termenul de valabilitate, care este specificat în clar pe produs. Termenul de valabilitate acoperă cel puțin perioada în care acest produs trebuie testat.

Costurile de transport sunt suportate de către companie sau trebuie sa le acopăr eu?

Toate costurile de transport ale produselor care urmează să fie testate sunt suportate de Daedalus Online sau de către firma producătoare, în funcție de situație. 

Produsele date spre testare rămân la mine pentru consum, dar cu condiția de a trimite feedback despre acestea sau trebuie să le și returnez?

Produsele de testat rămân definitiv la respondenți, din momentul în care au fost livrate. Nu există obligația de returnare a produselor, chiar și în situația în care te-ai răzgândit și nu mai dorești să testezi produsul.

Dacă nu sunt mulțumit de produs sau consider că îmi pune sănătatea în pericol, mă pot opri din testarea acestuia? Va trebui să returnez produsul?

Respondenții sunt întrebați dacă vor să testeze produsele înainte de a fi trimise către aceștia. Dacă ți-ai oferit acordul de a testa un produs, iar ulterior din diverse motive nu ai încredere să testezi produsul, poți să ne comunici acest lucru. În această situație nu va trebui sa trimiți înapoi produsele și nici nu există vreo penalitate financiară. Un astfel de comportament repetat de mai multe ori poate duce însă la a nu mai fi luat(ă) în considerare pentru următoarele teste de produse.